Tilannepäivitystä

Veikan vointi on ok. Kuumetta oli eilen aamulla 38, sen jälkeen en ole mitannut, mutta hieman voipunut poika on ollut. Oksennuksia tulee vieläkin ja maitoja ei olla koko viikkona pystytty antamaan koko määrää. Lähes joka päivä noin 300ml päivässä eli yli 100ml vähemmän kuin olisi tarkoitus. Tänään ei saatu menemään kuin 170ml, mut eipähän sitten tullut oksennuksiakaan ja ehkä on hyvä rauhoittaa tota masua vähän. Veikka on jatkanut veden juontia nokkamukista ja urheilupullosta. Eilen otimme mukaan pääsynäsoseesta tehdyn ”mehun” ja sekin on maistunut. Hiljalleen eteenpäin…

Torstain sairaalakeikka oli tosi pitkä ja väsyttävä. Päiväunet olis ollut tarpeen, mutta Lassipa ei eilen (kotipäivänä) sitten halunnutkaan nukkua, joten en nukkunut minäkään. Polikäynnillä sairaanhoitaja kyseli kuulumiset, lääkäri tutki, otettiin verinäytteet, pissanäyte ja viljely peg-napin juuresta, käytiin masun ultrasssa ja sit vielä saatiin eka annos antibioottia. Onneksi saimme olla eristyshuoneessa, niin ei tarttenut pelätä tarttuvia pöpöjä. Silti varsinkin lopussa tuntui, että voi kun asiat etenisi hieman nopeampaa. Eikä kaksi väsynyttä poikaa auttanut asiaa kyllä yhtään. Vesku ja Lassi tulivat siis puoli kasin maissa hakemaan meitä kotiin, mutta lähtö hieman viivästyi siitä. Sairaalassa Veikasta tutkittiin lähinnä masunapin seutua, sisältä ja ulkoa. Aristusta oli, kun lääkäri paineli mahalaukkua. Onneksi mitään ei kuitenkaan löytynyt. Ehkäpä tää on pelkää flunssaa, johon Veikka omaan tyyliin reagoi oksenteluilla. Oksutautia se ei kuitenkaan ole, siitä olen varma. Crp oli eilen aamulla vähän noussut, koska tulee aina vähän olotilaa jäljissä, mutta se oli silti vieläkin 10 tienoilla. Maanataina uusi kontrolli ja toivottavasti sitten saataisiin lopetettua antibiootit.

Ja sitten meidän arjen kannalta isoja uutisia: IV-kalkki lopetettiin torstaina! Maanantaina aloitetun fosfaatin pitäisi korvata tuo. Toivotaan, että kalkkiarvot pysyisivät samoina tai mielummin tietysti lähtisi paranemaan uuden lääkkeen myötä. Hienointa tässä on se, että antibioottikuurin jälkeen kotisairaala käy meillä vain kerran viikossa, siis vain kerran viikossa ottamassa verinäytteet. Tämä tarkoittaa sitä, että voisimme lähteä vaikka viikoksi jonnekin kotoa!

Broviacin piuha on taas lähtenyt murtumaan, joten vaihto on edessä. Valitettavasti se tietää nukutusta, pientä operaatiota ja muutamien päivien sairaalakeikkaa jälleen. Katsotaan nyt, koska tulee sitten kutsu toimenpiteeseen.

Mamma ja pappa oli tänään pitkästä aikaa vierailulla. Olipas kiva päivä! Vielä, kun Lassi olisi antanut munkin nukkua hieman päivällä. No, jospa saisin tän kirjoituksen pian valmiiksi ja sitten tän pojan sylistä iltapesulle. Veikka on koisinut jo pari tuntia ja mun säkällä se herää sitten kuudelta!

Ihania uutisia Saksasta. Ira on päässyt päivälomille kämpille! 3,5kk kului sairaalassa yhdessä huoneessa ja Aleksinkin Ira on nähnyt vain ikkunan takaa. Voi tätä iloa! Onnenkyyneleitä niin täällä kuin varmaan sielläkin. Enkeleitä Iralle edelleen ja voimia Eijalle ja Vesalle!

2 vastausta käyttäjälle “Tilannepäivitystä”

  1. Sailasaara kirjoitti:

    Hyvä juttu, että asiat menee eteenpäin!

  2. Päivi L kirjoitti:

    Serkusten asiat etenevät, kerrankin molemmilla hyvään suuntaan, tähän samaan suuntaan toivomme kovasti jatkoa, peukut pystyssä ja kädet ristissä!

Vastaa