Kotona ollaan

Sairaalareissu tältä erää ohi ja toivottavasti pitkäksi aikaa. Veikka oli viime yön osastolla ja me yritimme vielä nukkua rauhassa. No, Lassi onnistui siinä! Aamulla verinäytteet ja lääkärinkierto, sitten puheterapeutin kautta kotiin. Veikka voi hyvin. Kipulääkettä annamme 2-3 kertaa päivässä, siis tarvittaessa. Masunapin kanssa on vielä pientä opettelua. Periaatteessahan tuo on helppoa, mutta, kun sinne joutuu päiväsaikaan oleen 25 kertaa laittaas jotain, niin… Sama, kun vaihtais vilkkaalle lapselle vaikka vaipan 25 kertaa päivässä! Ei mitään herkkua. Eli tässä mielessä se nenämahaletku oli kyllä helpompi, mutta siinä oli kyllä paljon huonoakin!

4 vastausta käyttäjälle “Kotona ollaan”

 1. Päivi L kirjoitti:

  Kaikella on aikansa ja opettelunsa, pidetään peukut pystyssä, että tästä mennään taas aimo harppaus eteenpäin… ajallaan. Roppakaupalla keväisiä haleja meiltä kaikilta!

 2. Kati kirjoitti:

  Mahtavaa että ootte päässy kotiin! Toivottavasti toipuminen jatkuu samalla vauhdilla edelleen. Nopeesti varmasti opit masunappiakin käyttämään, saat ainakin harjoitusta ihan tarpeeksi päivittäin! :) Mutta varmasti on alku hankalaa siinäkin asiassa.

  Kaikkea mukavaa teidän päiviin ja rentoa paluuta arkeen!
  Kati & co

 3. Jaana S kirjoitti:

  Ompa tapahtumia pienen ajan sisällä, pieni askel kerrallaan!

  Ja hyvältähän tuo näyttää, vaikka varmasti on niitäkin päiviä vielä joukossa ettei hyvältä tunnu. Silloin kannattaa muistaa, että ne on tavallisia ja hyväksyttyjä tunteita, joita kokee jokainen.

  Omassa elämässä on myös tapahtunut kaikenlaista ja olen tullut siihen tulokseen, että kaikista parasta antia on se, kun muistaa/osaa nauttia kaikista niistä asioista, jotka on hyvin;) se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta niin se vain on…Jos tänään tuntuu siltä,että kaikki kaatuu päälle, niin voi ajatella että onneksi se ei ole pysyvä olotila ja huomenna on taas sellainen päivä että nauttii enemmän kuin aikoihin! Pahaa oloa/tunnetilaa ei kannata pelästyä. Tästä aiheesta vosin kirjoittaa vaikka miten paljon…se on lähellä mun sydäntä tällä hetkellä.

  Iloista luettavaa on se, kun olette päässeet kotiin niin ettei tarvi ajatella viedä Veikkaa sairaalaan moneen aikaan! ei muuta kuin nauttimaan kevät päivistä koko perheen voimin, auringon säteitä koko perheelle!!!

  Miten tuo masunappi pidetään puhtaana ja miten varmistutaan siitä, että sinne ei mene pöpöjä?

  -j-

 4. Marjo kirjoitti:

  Tänään ja viime yönä ollaan taas oksenneltu urakalla… Höh! Ehkä vähä väsyneempi poika, muuten ok.

  Kiitos Jaana kannustavista sanoista! Päivä kerrallaan sitä tosiaan pitäis osata elää, mutta tuntuu, että se on helpompaa silloin, kun asiat ei ole niin hyvin ja on ikään kuin pakotettu elämään siinä hetkessä.

  Noita tunteita on kans laidasta laitaan ja kai nekin on hyväksyttävä, vaikka ei oikeasti kaikkia itsellään hyväksykään!

  Masunapin ympäristön iho puhdistetaan päivittäin, nyt aluksi vielä pari kertaa päivässä, koska erittää hieman leikkauksen jälkeen. Pöpöjen menemistä ei leikkauksesta toipumisen jälkeen tartte pelätä, koska reitti on mahalaukkuun ja taitaapi olla niin, että normaalia kautta (siis suun kautta) niitä menee monikertaisesti. Toki nappi ja syöttöletku pitää huuhtoa aina hyvin ja pitää siten puhtaana. Nappi vaihdetaan 3kk välein ja tän mäkin voin tehdä itse, kun se mulle opetaan.

Vastaa