Mukavia vieraita ja tapaamisia

Sunnutaina oli oikein ihana, mutta raskas päivä. Vieraita riitti ja mä sain vain istua ja puhua, en edes sylitellyt poikaa koko päivänä kuin hetken. Ensiksi Veikka tapasi Kristi-kummin, joka oli tullut kokoustamaan Tampereelle ja pääsi näkemään tulevan kummipoikansa ensimmäistä kertaa. Hetken seurusteltuaan Veikka tuumasi, että turvalliselta tuntuu syli ja nukahti. Päivi- ja Merja-tädit saapuivat melkein heti Kristin lähdettyä ja Veikka oli edelleen unessa. Nämäkin lämpöiset sylit nukuttivat melko pitkään, mutta ehti Veikka hieman seurustelemaankin. Tädit pääsivät näkemään, kuinka stoomapussi vaihdetaan ja muuten vuorottelivat sylittelyä ahkerasti. Ennen tätien lähtöä mummu, iskä ja Lassi tulivat hakemaan mua sairaalasta ja samalla moikkaamaan pikkuista.

Maanantaina kävimme Lassin ja mummun kanssa bussilla sairaalassa. Viivyimme vain hetken, koska Veikalle laitettiin just kanyylia ja tämän jälkeen hän nukahti heti. Hb oli taas laskenut ja punasoluja piti tankata. Lähdimme takaisin bussipysäkille. Tämän reissun tärkein juttu oli näyttää mummulle bussireitti sairaalaan, koska olen itse tän ja huomisen Lassin kanssa kotosalla ja mummu menee bussilla Veikan luo. Hyvin oli bussireissu tänään mennyt, ja huomenna uudestaan. Veikan vointi oli ollut hyvä. Unta oli riittänyt vain pieniä pätkiä kerrallaan vaunuissa, sängyssä ja sylissä. Aina oli tullut joku kolahdus, iso piippaus tai huutava uusi naapuri, joka oli herättänyt. No, parempi tietty näin päin, että unta riittää yöllä ja päivällä sitten seurustellaan. Itse kävin maanantaina sosiaalityötekijän luona keskustelemassa Kela-jutuista ja kaikesta muistakin. Mukava ihminen hänkin, kova puhumaan ja hyvä kuuntelemaan. Reilu tunti kului nopeaa…

Tänä aamuna kävimme Lassin kanssa neuvolassa. Ja voi sitä huutoa! Oli kyllä Lassin mielestä tosi tylsä reissu, vaikkei kipeetä tehtykään… Rokotteen kyllä sai lopuksi, mutta siitä taisi tulla pienin harmitus! Tasaisesti ja hyvin kasvanut poika. Painoa oli nyt reilu 12kg ja pituutta melkein 84cm. Muuten leikimme tänään Oskarin kanssa sekä sisällä että ulkona, huomenna näemme Oskarin lisäksi myös Viljamia. Kivaa, että Lassi ehtii välillä Tampereen kavereidenkin luo…

Vastaa