Syysloma = sairasloma

Kuten otsikostakin näkee, ei mennyt syysloma ihan lomaillessa… Menin tiistai-iltana Alavudelle. Lassi oli kuumeessa ja Veikka näpyissä. Veikan voinnissa oli jo viikonlopusta lähtien havaittavissa jotain infektion merkkejä. Hän pyysi koko ajan juomista ja joi reilusti yli litran päivän aikana, mikä on ihan liikaa Veikalle. Pojat olivat maanantain Sapsulla. Väsymys ja voimattomuus oli vaivannut Veikkaa, myös näppyjä oli jo silloin ilmestynyt suun ympärille. Muuten poikien yölomailut Alavudella oli mennyt hyvin, vaikka tämä enterorokko toikin lievän lisämausteen ja haasteen isovanhempien arkeen.

Pojat pääsivät taudista vähällä. Veikalle ei noussut kuumetta, näppyjä tuli suun ympärille, mahaan sekä vähän käsiin ja kantapäihin. Lassi oli vuorokauden kuumeessa ja sai muutamia näppyjä kasvoihin ja kainaloon. Itselläni oireet alkoivat keskiviikkona, vilutti ja kurkkuun pisti. Illalla kuumetta oli jo 39,5 ja nielu oli valkoisessa peitteessä. Jokavuotista angiinaa vai enterorokkoa pojilta? Torstaiaamuna kurkku oli yhä enemmän valkoisessa peitteessä, joten päätin lähteä terveyskeskukseen näytille. Labrat kunnossa ja nielun pikanäyte negatiivinen. Buranaa naamaan ja odottamaan, kuinka pahaksi tauti yltyy. Onnekseni olo alkoi hiljalleen paranemaan. Kuumetta ei ollut enää perjantaina ja kurkkukipu helpotti viimein tiistaina. Enterorokkoa siis myös mulla! Sairastutimme myös ainakin Emmin ja Helin…

Olipa siis varsinainen syysLOMA. Maanantaina olin väsyneempi kuin ennen lomaa… Onneksi se alkoi loppuviikosta helpottamaan!

Kuvia mummulasta:

Haravointia

Lomakynnet

”Kyllä isi tykkää!” tuumasi Lassi

Sofia rohkaistu moikkaamaan meitä sairastupalaisia

Apulaiset puolukkasurvoksen kimpussa

Yksi vastaus käyttäjälle “Syysloma = sairasloma”

  1. Sailasaara kirjoitti:

    Näinhän sitä usein käy, että lomalla sairastetaan!
    Usein tuo rokko tulee aikuisille paljon voimakkaampana kuin lapsille.
    Onneksi olette jo voiton puolella taudista!

Vastaa