Tipaton yö

Ensimmäinen tipaton yö takana. Veikka, 2v 5kk, vietti onnistuneesti elämänsä ensimmäisen yönsä ilman suonensisäistä ravinnetta. Mä vähän jännitin verensokerin pysymistä, koska sokereiden laskuja tuli sairaalassa välillä tipankin aikana, eikä Veikan voinnissa päällisin puolin silloin huomannut mitään.

Olin poikien kanssa Sapsulla. Veikka oli jo nukahtanut, kun tulin serkkuni Sannan häistä. Laitoin Veikalle vielä Peptisorbia ennen omaa nukahtamistani klo 23.15. Sitten kello herättämään klo 3, klo 5 ja klo 7. Hiukan jännitti, kuinka meidän käy. Niin suuri juttu tän onnistuminen olisi meille… Nukuin koiranunta ja heräsin normaaliakin helpommin Veikan ja Lassin pyörimiseen. Puoli 3 jälkeen Veikka alkoi kieppumaan sängyssä. Mittasin sokerit, ne oli 4,2 eli ihan hyvät. Annoin kuitenkin varmuuden vuoksi Peptisorbia 60ml, koska ei yhtään tiennyt, miten nopeaa noi sokerit voisivat laskea. Seuraavan herätyksen siirsin maitojen annon vuoksi tunnilla eteenpäin. Taas Veikka kuitenkin pyöri sängyssä viiden aikoihin, joten mittasin sokerit. Nyt ne olivat 4,6, siispä jatkoin itsekin nukkumista. Seuraavaksi heräsin klo 6.30, ja taas piikitin poikaa. Sokerit olivat 4,4. Tässä vaiheessa annoin 40ml Peptisorbia, jotta saisin mahdollisesti nukkua aamuun ja Veikan heräämiseen asti. Veikka jatkoi unia puoli kymmeneen. Hiukan vissiin yölliset piikittelyt ja sitä mukaan heräilyt venyttivät pojan aamu-unia. Lassi tosin heräsi jo klo 8. Onneksi mamma ja pappa ottivat Lassin alakertaan, että mä sain vielä hetken levätä.

Seuraavan kerran koitamme tipatonta yötä tiistaina. Mittailen sokereita varmaan lähes yhtä tiheään, mutta yritän jättää yölliset maitojen annot pois, jos vaan mahdollista. Tästä toivonmukaan kohti öitä, kun Veikalle ei mene tippaa ja koko perhe nukkuu rauhassa, ilman suurempia häiriöitä. Tämän hetken tavoite on 3 tipatonta yötä viikossa.

Uskomattomalta tuntuu, että tipattomat yöt ovat meille edes mahdollisia. 20cm toimivaa (muttei tervettä) ohutsuolta ja sen perään 1m sairasta ohutsuolta. Ei muuta suolistoa. Teoriassa todennäköisyys tälle tipattomuudelle on aikas pieni… Nyt vain kaikilla kädet ristiin ja peukut pystyyn, että Veikan vointi jatkuu näin hyvänä ja tipattomat yöt saisivat jatkua!

4 Responses to “Tipaton yö”

 1. Sailasaara sanoo:

  Tosi hienoa!

 2. Päivi T sanoo:

  IHANAA!! <3

 3. Jaana S sanoo:

  Kuulostaapa hurjalta, aluksi varmasti reagoi pienen pieniin liikkeisiin yöllä. Toivotaan että kaikki menee hyvin jatkossa niin yöt tosiaan ovat levollisia kaikille. Aivan mahtavaa!

 4. Päivi L sanoo:

  Tsemppiä! Alku on lupaava, ihan karvat tässä nousevat jännityksestä pystyyn… Voimahaleja koko perheelle!

Leave a Reply