Tasaista vointia

Tiistaina tapasimme fysioterapeutin. Ritva-Liisa kävi jumppauttamassa Veikkaa ja poika olikin oikein virkeällä päällä. Näitä tapaamisia on luvassa säännöllisen epäsäännöllisesti, jotta leikkaus, broviac ja avanne ei pääsisi vaikuttamaan pojan liikkumiseen. Nyt oli havaittavissa, että Veikka käänsi päätänsä mielummin oikealle, mutta osasi sen molempiin suuntiin. Lisäksi Ritva-Liisa korosti jälleen koukkuasennon merkitystä ja vatsan alueen aktivoimista, koska se on sitten joskus edellytys kääntymiselle. Iltapäivällä Veikka pääsi ensimmäistä kertaa kylpyyn. Alun ihmettelyn jälkeen tuo muuttui nautinnoksi. Ihan kokokylpyyn Veikkaa ei broviacin vuoksi voi laittaa, mutta hän pääsi ”istuskelemaan” lämpimään veteen altaan pohjalle ja sai suihkun avulla lisää vettä päällensä. Kylpy rentoutti taas sen verran, että syömisen jälkeen untenmaille. Iskä tuli illalla yllättäen sairaalaan ja Veikka jatkoi unia toisessa turvallisessa sylissä.

Keskiviikkoaamulla ennen sairaalaan menoa kävin tapaamassa Lorenaa ja Simonea, ehtipä Harrikin kotiin ennen lähtöäni. Kotiarki oli heillä alkanut mukavasti. Pikkuinen Simone tuntui kasvaneen, eikä ihme, koska hän syö kuulemma kuin hevonen! Sain syöttää ja sylitellä tyttöä ensimmäistä kertaa, koska sairaalassa tähän ei ole mahdollisuutta.

Sairaalassa oli unipäivä. Veikka oli valvonut aamupäivän ja nukahtanut 30min ennen sairaalaan menoani. Otin pojan syliini ja hän jatkoi unta vielä 3 tuntia. Herättyään Veikka söi 2 maitoannosta (2x 16ml) melkein peräkkäin ja tämä taisi olla liikaa!? Pian aterioinnin jälkeen hoitaja huomasi, että kanyyli oli pielessä ja oli pyydettävä lääkäri laittamaan uusi. Itkut ja hermostuksethan siitä tuli, vanhan poisotosta ja uuden laitosta! Kun tulin takaisin huoneeseen ja aloin vaihtamaan vaatteita Veikalle, hän oksensi oikein kaaressa. Todennäköisesti eniten syytä oksennukseen oli itkuissa, mutta itse ajattelen myös ison maitoannoksen johtaneen tuohon. Tästä eteen päin pidempiä taukoja maitojen annossa… Iskän pikavierailu pojan luona ja sitten pitkä päivä sairaalassa oli ohi. Maanantaina siirrymme näillä näkymin LO1-osastolle.

Torstaiaamulla oli otettu muutaman välipäivän jälkeen verikokeita. Verenkuva, crp ja kaikki muutkin oli onneksi kunnossa! Kun menin sairaalaan, edessä oli heti stoomapussin vaihto, koska edellinen oli hiukan irronnut. Pussin vaihto kesti vähä kauemmin ja Miia-lääkäri teki Veikalle tarkemman tutkimuksen osaston siirtoa ajatellen. Isojen poikien tutkimuksen, kuten Miia sitä kutsui. Samalla hän poisti viimeisen tikin leikkaushaavasta. Maitoja ei tänään nostettu, koska stoomapussiin oli viimeisen vuorokauden aikana tullut poikkeuksellisen paljon eritettä. Klinitesti oli onneksi jälleen negatiivinen. Seurusteluhetki oli tänään hoitopöydällä ja syliin päästyään Veikka yllättäen taas nukahti. Kuten jo aikaisemminkin olen todennut, äitin syli on niin turvallinen ja lämmin…

2 vastausta käyttäjälle “Tasaista vointia”

 1. Sailasaara kirjoitti:

  Kiva, että pääsit kylvettämään ja Veikka tutustumaan veteen!
  Samalla pääsette opettelemaan ”normaaleja” rutiineja.
  Hyvää viikonloppua!
  t.ssa

 2. Gummi-S kirjoitti:

  No, jos on poitsu on isäänsä tullut, niin eiköhän siellä kylvyssä menisi koko päivä- tai jopa myöhään yöhön.

Vastaa