Loppuviikko

Vointi jatkui viikonloppuun asti kaikin puolin hyvänä. Suoli veti normaalisti, mahasta ei tiistaiaamun jälkeen tyhjätty, Peptisorbin määrä nostetiin perjantaina jo 6x 30ml:iin, nutritiotauotus saatiin käyntiin ihan reilusti siedättämällä Veikan elimistöä. Lääkäri antoi ohjeeksi laittaa takaisin tipan päähän, jos sokeri on 2,5 tai alle, muuten sokeri yritettiin pitää ylhäällä Peptisorbin, Osmosalin, laktoosittoman maitojuoman ja 20% sokeriveden voimin. Eilen tauko oli jo melkein 3 tuntia ja sokerit oli tauon loputtua 4,0, joten periaatteessa sitä olisi voinut vieläkin jatkaa. Pahimmat verensokereiden laskut tapahtuu Veikalla ensimmäisen 30min aikana (eilen 4,6 -> 3,1), ja nyt näiden viime päivien aikana on huomannut, että sen jälkeen suunta on ollut ylös päin. Onneksi toi lääkärin ohje on niin selkeä, muuten Veikan tauko olisi edelleen varmaan 30min, koska tuo lasku tuntuu niin hurjalta. Hypoglykemiatestit osoittivat, ettei Veikalla pitäisi olla sitä. Syy verensokereiden laskuun (myös tipan aikana) on siis vielä epäselvä. Osaksi se johtunee varmasti siitä, että Veikan elimistö on nyt taas pitkään tottunut saamaan sokeria suonensisäisesti jatkuvalla syötöllä eikä insuliinitaso pysy oikein mukana, kun sokeria tuleekin vain suun kautta.

Viikonlopun ongelmaksi tuli suolen vetämättömyys. Lauantaivastaisena yönä tuli yhtäkkiä stoppi. Oliko sitten tuon laktoosittoman maitojuoman, sokeriveden (jota on annettu tauon aikana to, pe ja la korkeintaan 4ml), perjantaina klo 24 unohdetun suolentoimintalääkkeen vai liian nopean Peptisorbmäärän noston syytä. Ehkäpä monen asian summa ja sitten mahdollisesti joku muu syy vielä päälle. Suolesta tulee ihan minimaalisia määriä, mutta tulee kuitenkin jotain. Masusta ollaan lauantai-iltapäivästä eiliseen iltaan asti tyhjätty yli 1700ml. Veikka voi onneksi kuitenkin hyvin, eikä tällaiset ”pienet” masuvaivat ole herran menoa haitannut. Kotilomailimmekin tipan kanssa lauantaina ja eilen. Lassi tuli mummun ja papan kanssa perjantaina ja näin saatiin veljeksiäkin taas hetkeksi saman katon alle. Lauantain ison riitaepisodin jälkeen yhteisleikitkin on sujuneet.

Olisikohan pienemmällä murulla jo aika mennä parturiin tai jonkun parturin tulla vaikka meille!?

Ai niin ja viime viikko taidettiin mennä kokonaan ilman päikkäreitä. Oon kyllä toisaalta tyytyväinen, jos tämä alkaisi tulla tavaksi. Veikka on nyt nukahtanut jo klo 20 maissa helposti yöunille. Lassi-yökukkujaa ei ennen klo 23 ole untenmaille saanut…

Joskus on vain suljettava korvat kaikelta, etenkin äitin mäkätyksiltä:

Yksi vastaus käyttäjälle “Loppuviikko”

 1. Jenna kirjoitti:

  Viesti ymmärretty :)
  Mitä veikkaat voisko hiustenleikkuun hoitaa sairaalas jos ette pääse kotilomille?
  Vaikka hyvin ootte nyt päässyt vällä pois sairaalasta, hienoa asia <3

  Oli puhetta jos lähdettäis tonttuajelulle Tampereen suuntaan huomenna..
  Jos saisin ainakin noita isompia siks aikaa hoitoon et tulisin käymään.

Vastaa