Tilannepäivitystä

Crp on saatu laskuun, tänään se oli 60. Ongelmana on kuume, joka ei millään meinaa hellittää, päivällä lämpöä oli taas 40,4. Kipulääkkeitä menee edelleen 7 kertaa vuorokaudessa, toista 6 tunnin välein ja toista 8 tunnin, välillä on tarvinnut antaa useamminkin, koska lämpö nousee niin hurjaa vauhtia, että Veikka aivan tärisee. Syyksi tautiin epäillään ihan jotain normaalia rajua virusta, joka on siis vain sairastettava.

Eilen illalla riesaksi tuli myös punoittava ja aristava masunapin juuri. Peg-hoitaja on huomenna tulossa katsomaan sitä. Toivottavasti hänellä olisi jotain kikkaa, millä juurta voisi hoitaa. Tuntuu, että napin juuri ja kanava mahalaukkuun olisi tulehtunut. Se kirveltää ja Veikka ihan kiljuu välillä kipuaan. Masunsuojalääke vaihdettiin iv-muotoon, joten toivottavasti sekin alkaisi helpottamaan oloa. Yksi syy tähän masukipuun saattaa olla myös Ketorin-tulehduskipulääke. Kun nyt saisi tuon kuumeen hellittämään, niin voisimme vähentää sen käyttöä ja lopettaa kokonaan. Nyt siihen ei oo ollut vielä mitään mahdollisuutta, ennemminkin sitä on jouduttu (lääkärin luvalla tietenkin) antaamaan sallittua useamminkin. Lääkärit pohtivat eilen illalla myös toista vaihtoehtoa Ketorinille, mutta eivät löytäneet yhtä hyvää ja paremmin siedettyä. Eli näillä mennään.

Ohutsuolen varjoainekuvaus on siirretty lähitulevaisuuteen, kun tämä infektio on tästä nyt ensiksi selätetty.

Tänään yritimme pitää taukoa nutritiosta. Tunnin aikana verensokeri tippui 4,6:sta 3,1:een, joten huomenna taas uudella yrityksellä.

Maitoja menee 6x 20ml, Osmosalia 6x 40ml.

On ollut kiva, että tuolla nelosella ollessamme Veikalla on tähän asti ollut vain 3 eri hoitajaa (no, ensi yönä tulee 4., koska Maarit on jo valvonut 3 peräkkäistä yötä). Veikan hoidossa on niin mahdottomasti kaikkea koko ajan, jotta uusi hoitaja ei vain yksinkertaisesti voi muistaa kaikkea heti ensimmäisessä vuorossa. Eilen mietittiin hoitajan kanssa Veikan vuorokauden iv-lääkkeitä (lääkkeinä 3x antibiootti, vatsansuojalääke, 2x kipulääke ja suolen toimintaa parantava antibiootti, joka yleensä menee napin kautta). Ne meni muistaakseni näin:

Klo 00.30 Zinacef, Metrodinazole

Klo 01 Perfalcan

Klo 5 Ketorin

Klo 6 Abboticin

Klo 7 Perfalcan

Klo 8 A-pen

Klo 8.30 Zinacef, Metrodinazole

Klo 12 Abboticin

Klo 13 Perfalcan

Klo 14 Ketorin

Klo 16.30 Zinacef, Metrodinazole

Klo 18 Abboticin

klo 19 Perfalcan

Klo 20 A-pen

Klo 22 Somac, Ketorin

Klo 24 Abboticin

Hankaluuden noihin suonensisäisten lääkkeiden antoon tuo Veikalla verensokereiden lasku. Toiset lääkkeistä pitää antaa pidemmällä aikavälillä esim. 15-30min (jotka nekin on suositusten minimiaikoja). Välillä jo puolen tunnin tauko nutritiosta on laskenut sokerit liian alas. Aluksi mittailimme sokereita yölläkin, mutta nyt päätimme, että annetaan lääkkeet selkeästi eri aikoihin, jotta Veikka saa edes hetken välillä tuota sokeria omasta TPN-pussista. Tämä kyllä tarkoittaa melkoista juoksemista hoitajalle, mutta sitähän varten he tuolla ovat. Tuohon sitten päälle vielä 4x vuorokaudessa masunappiin menevät lääkkeet, 6x menevä Peptisorb ja 6x suun kautta ruiskulla syötettävä Osmosal… Nyt hetken aikaa Veikka saa iv-lääkkeet kanyylin kautta, joka laitettiin tänään. Hb oli laskenut taas alle 80, joten punasoluja oli tankattava. Ja nyt, kun 4 tunnin taukoa ei tipasta voitu pitää, laitettiin Veikalle kanyyli kyynärtaipeeseen.

Olemme vuorotelleet Veskun kanssa sairaalayöt. Se on helpottanut mua ja mun jaksamista ihan hirveästi. Vesku on ollut siellä tän illan ja on ens yön, mä meen aamupäivällä takaisin sairaalaan ja Vesku pääsee pikkujouluilemaan työkavereidensa kanssa.

4 Responses to “Tilannepäivitystä”

 1. Sailasaara sanoo:

  Kiva kun päivität kuulumisia kaiken muun ohella!

  Tsemppiä ja jaksamista teille!
  Toivotaan, että pöpö saadaan pois lääkityksellä.

  t.sailasaara

 2. Peukku sanoo:

  Tuntuu niin olemattomalta toivottaa jaksamista, kun siitä ei ole mitään konkreettista apua. Jos keksit jotain sellaista, älä epäröi kysyä. Ajattelen teitä paljon. <3

 3. Päivi L sanoo:

  Huh huh, ihan hengästyttää pelkkä lukeminen, en uskalla edes kuvitella miltä tuo kaikki huoli voi tuntua. Itsellä pääsi itku pelkästään siitä, että tytöt oksensivat yhteensä 12 tuntia, kun oltiin reissussa ja mimmit ovat sentään perusterveitä! Enkeleitä, enkeleitä, enkeleitä matkaanne niin paljon, että edes vähän kannattelisivat ja ISO HALI.

 4. Marjo sanoo:

  Peukku, voisit vaikka tulla tuuraamaan mua jonkun vuoron sairaalassa tai vaikka ihan vain juttuseuraksi osastolle! Lisäksi meillä saisi siivota, järjestää, pyykätä, pestä astioita, käydä kaupassa ja tehdä ruokaa! Mun puolesta voisi myös nukkua ja käydä suihkussa. Saisitkohan päivän tai pari vapaata ihan vain kaverin auttamiseksi? Kannattaa ainakin kysyä, rehtorit on aina suopeita! 😉

  Ei vaan, eipä tässä paljon mikään auta. Jaksettava on ja uskottava siihen, että tämänkin aika on jossain vaiheessa ohi. Koti kutsuu, tiedän sen. Ajasta ei vaan oo mitään tietoa…

  Kiitos ajatuksista! Tärkeitä nekin. Tiedän, että olette olemassa, ihan jokainen!

Leave a Reply