Infektio-osastolla

Neloselle jouduttiin eilen, jotta Veikka ei tartuttaisi muita ykkösellä. Nyt sitten alkoi myös mun täysipäiväinen sairaalaelämä, koska Veikka on onneksi yksin huoneessaan, jotta muilta tartunnoilta vältytään, mutta toisaalta hän on sitten yksin myös öisin siellä. Nelosella hoitaja ei ole koko aikaa paikalla, eikä huoneiden ovia pidetä käytävälle auki, joten mitenkäs tuo vajaa 2-vuotias ilmoittelisi itsestään, jos ei vanhempia olisi paikalla. Vesku päästi onneksi mut täksi yöksi kotiin lepäämään ja meni itse Veikan luo ja huomen aamupäivänkin saan olla poissa sairaalasta. Vesku tekee työt sitten, kun mä meen päästään sen pois osastolta.

Veikalla oli eilen kuume korkeimmillaan 40,6. Kahta suonensisäistä antibioottia meni 2-3 kertaa vuorokaudessa ja kahta kipulääkettä (Ketorin ja Perfalcan) menee yhteensä 7 kertaa vuorokaudessa. Nyt illalla aloitettiin vielä kolmas antibiootti eli se kuuluisa hevoskuuri, jonka pitäisi tepsiä nyt lähes kaikkeen.

Viime yö meni levottomassa merkeissä. Veikalla oli lämpöä koko ajan 38,6-40,1. Eilen illalla ja tämän aamupäivän Veikka oli onneksi jo ihan voimissaan. Crp vaan jatkaa nousuaan, eikä syytä ole löydetty. Tänään tulehdusarvo oli jo yli 100. Korvat on puhtaat, keuhkot kuunnellen ja röntgenkuvissa puhtaat, nieluviljelmä puhdas (eli ei pitäisi olla adeno- eikä rs-virus), veriviljely vielä vastaamatta. Pissassa oli ihan vähän viruksia, mutta löydös oli niin pieni, ettei lääkäri ainakaan vielä usko senkään syyksi tätä tautia.

Syytähän ei välttämättä löydy, mutta toivotaan, että tauti alkaisi pian talttumaan. Lääkärit niin kovasti haluaisi tehdä sen ohutsuolen varjoainekuvauksen vielä tällä viikolla, mutta infektiossa sitä on ihan turha tehdä, koska suoli ei toimi normaalisti. Edellisenä vuorokautena (sairaalan nestevuorokausi klo 14-klo 14) masusta tyhjättiin 1500ml, viime vuorokautena 1020ml ja tämän kuluvan saldo on tällä hetkellä 610ml, joten parempaan suuntaan ollaan toivottavasti menossa. Suolesta tulee lähes normaalisti, mutta tuo mahan kautta tyhjäys pitäisi saada kyllä lähes loppumaan. Maidot on tippunut 4x 20ml/ vrk, joten lähes nollassa ollaan ja täydellä iv-nutritiolla mennään. 1-2 tunnin tauko on lupa pitää tipassa, jos sokerit vaan kestää.

Vastaa