Siirto ykköselle

Loppuviikko sairaalassa meni hyvin. Suoli jo vähän lupaili, että voisi alkaa toimimaankin, mutta ei tarpeeksi. Mahasta menee kyllä jotain eteenpäin, mutta ei tarpeeksi. Tärkeintä tässä edes pienessä toimimisessa on se, että nyt tiedetään, ettei suolessa ole mekaanista tukosta vaan tämä hidastuminen johtuu Veikan omasta taudista. Suhdeluku masun eritteen ja stoomapussiin tulevassa on tällä hetkellä jotain: 1500ml tyhjätään masusta ja 300ml tulee kakkaa. Eli ihan väärä ja toiseksi toi kokonaismäärä on puolet normaalia enemmän. Ja edelleen ollaan ravinnotta, koska masun ja suolen eritys on pysynyt samassa, joten nyt vain odotellaan…

Kävimme Veskun kanssa viikonloppuna pikavisiitillä Alavudella. Lassiakin oli jo ikävä ja sit piti hoitaa vielä pankkiasioita maanantaiaamuna. Veikka oli pärjännyt hienosti hoitajien kanssa, ja hoitajat Veikan kanssa.

Lassi Sapsulla

Maanantaina alettiin puhua LO1-osastolle siirrosta. Koska Veikan hoito ei ollut enää mitenkään kirurgisen potilaan hoitoa ja ykkösellä olisi suolilääkärit lähempänä. Niinpä siirryimme tiistaina tutulle osastollemme. Tokihan sielläkin on hoitajia ja lääkäreitä vaihtunut, mut jotkut onneksi on ja pysyy. Menimme aluksi omaan 3-huoneeseemme, mutta siirryimme siitä illalla isompaan 6-huoneeseen, koska toinen lapsi tarvitsi kolmosen omaksi huoneekseen. Tämä järjestely on tuntunut hyvältä, koska Veikalla on seuraa muista lapsista ja huoneessa on toinenkin suolilapsi, joten mä voin jakaa edes jotain juttuja hänen äitinsä kanssa. Tokikaan tällä lapsella ei ole sama tauti kuin Veikalla, mutta kuitenkin… Hiukan on ympäristö jo nyt tuntunut pieneltä, kun sitä varsinaista leikkihuonetta ei ole, mutta toivotaan, että pääsisimme pian edes hetkeksi ilman piuhaa, niin liikkuminen helpottuisi. Nytkin olemme kyllä vaunutelleet sairaalan käytävillä ja olleet alakerran leikkihuoneessa, joten ihan ei Veikkaakaan neljän seinän sisälle ole lukittu.

Radiuksen patsaat

Pappakin kävi eilen illalla moikkaamassa Veikkaa.

One Response to “Siirto ykköselle”

  1. Sailasaara sanoo:

    Kiva lukea teidän kuulumisia.
    Toivotaan, että asiat etenevät ja toipuminen edistyy!
    Jaksamista!

Leave a Reply