Sairastelua

Lassi aloitti meidän perheen sairastelut 2 viikkoa sitten kovalla yskällä ja pariksi päiväksi nousi kuumekin. Alkuviikosta aloimme myös Veskun kanssa yskiin ja lämpöileen. Mulla nousi kuume korkeimmillaan 38,5 ja sitten alkoi peitteet ilmestymään kurkkuun. Hain keskiviikkona kuurin angiinaan ja se alkoi hitaasti puremaan. Vielä maanantainakin oli peitteitä ja kurkkukipu lähti oikeastaan vasta eilen. Sitkiää siis oli ja luulin jo, ettei lähtisikään pois. Alan jopa saamaan ääntänikin jo takaisin! :) Vesku taas on vieläkin puolikuntoinen, kun ei oo kuin yhden päivän vähä rauhoittunut. Toivotaan, että nyt viikonlopun huilauksen jälkeen helpottaisi ja saisi viimeisen lomaviikon painaa täysillä raksahommissa.

Veikan vuoro kuumeiluun tuli viikko sitten torstaina. Kuume nousi heti lähelle 40 astetta ja luulin todellakin, että se johtuisi rokotuksesta. Näinhän se varmaan osaksi olikin. Perjantai-illalla kuumetta oli 40,4. Pelkkä Panadol 6 tunnin välein ei riittänyt ja hälytin Helin keskellä yötä tuomaan Pronaxenia. Veikalta jäi lauantaina Iran hautajaiset väliin. :( Sunnuntain Veikka on todella väsynyt. Maanantai oli jo parempi, mutta menimme varmuuden vuoksi käymään TAYS:ssa. Lääkäri tutki ja kokeita otettiin: verikokeet, nieluviljely, pissanäyte ja lopulta myös keuhkokuva. CRP oli yli 140. Veikalla antibiootit on aina aloitettu, kun crp nousee yli 10, joten tuo tuntui hurjan korkealta. Syytä tulehdusarvoihin ei heti löydetty ja meidät otettiin infektio-osastolle sisään. Onneksi pääsimme yhden hengen huoneeseen. Heti sinne päästyä kuulimme, että Veikalla oli keuhkokuume ja seuraavana päivänä tuli myös pissanäytteen tulos positiivisena. 3 suonensisäistä antibioottia 3 kertaa vuorokaudessa, se kuuluisa hevoskuuri, joka Veikalla on usein ollut. Sunnuntaista tiistaihin vaivasi myös verenvuoto nenästä ja Veikka sai siihen jotain lääkitystäkin. Tiistaina Veikka sai vähän lisänesteytystä, jotta elektrolyyttiarvot saatiin kuntoon sekä alhainen Hb (73) nostetiin punasolutankkauksella lähelle satasta. Vointi alkoi kohentua ja kotiuduimme keskiviikkoiltapäivällä kotisairaalan turvin. Tänään iltapäivällä hoitaja kävi laittamassa viimeisen lääkkeen.

Vastaa