Veikan kuulumisia

Heinäkuun lopulla päästiin letkutettavissa maidoissa jo yli 500ml, kun tavoite on tällä hetkellä 500ml. Sitten aloitimme rautatipat alhaisten rauta-arvojen vuoksi ja siitä alkoi oksentelu. Masu ja suoli meni ihan sekaisin ja tipuimme maidoissa 300 milliin. Rautatipat lopetettiin ja maitomääriäkin päästiin taas hiljalleen nostamaan. Nyt olemme 400ml tuntumassa. Toinen uutena aloitettu lääke, seleeni, ei onneksi aiheuttanut mitään erityistä.

1,5v-neuvolassa kävimme 19.8. eli noin 1v 7kk iässä. Juttelimme Satu-tädin kanssa kuulumisia. Puhuimme oikeastaan enemmän normaaleja arkijuttuja kuin Veikan sairauden tuomia erityispiirteitä, tämä tuntui hyvältä. Lääkärillä emme käyneet, koska en vieläkään halua yhtään uutta lääkäriä Veikalle. Käynnin lopuksi Veikka sai MPR-rokotuksen. Pientä itkua tuli, mutta aikas pian harmitus loppui. Viikon päästä nousi korkea kuume. Luulin, että se johtui rokotteesta, ja ehkä osaksi johtuikin, mutta siitä lisää myöhemmin… Syksystä on tulossa oikein piikikäs. Veikka saanee ennen 2v päiväänsä vielä Pneumokokkirokotteen vahvistuksen, influenssa- ja vesirokkorokotteet.

Vauhti on lisääntynyt. Juoksuaskelia tulee ja kiipeilyjutut on kovasti varmistunut. Nyt kiivetään leikkikentälläkin jo mitä ihmeellisimpiin telineisiin.

Labrat on jatkunut 2 viikon välein ja ensi tiistaina mennään taas. Arvot ovat olleet periaatteessa hyviä, paitsi rauta-arvot, Hb ja seleeni, mutta niihin on onneksi jo korjaukset tulleet. Edellistiistaina kävimme pitkästä aikaa puheterapiassa. Taina oli tyytyväinen Veikan edistymiseen, vaikkemme kesän aikana mielestäni ole mitenkään erityisemmin menneet eteenpäin. Ammatti-ihminen kai sit huomaa enemmän niitä valmiuksia, kun itse kiinnittää huomiota vain konkreettisiin juttuihin. Toki Veikalla on tullut lisää kiinnostusta ruokailuja kohtaan. Puheterapiassa maistui hedelmäsose! Siinä siis seuraava harjoituksen aihe, hieman kiinteämpää maidon ja veden lisäksi.

Vastaa