Tervehtymään päin

Tällä toisella kerralla infektio-osastolla on ollut ihan mukavaa olla. Toki se oli aluksi taas hieman raskasta, kun oli jälleen se uusi paikka ja itsestä tuntui, että olisi pitänyt pystyä olemaan paljon kauemmin Veikan luona. Veikka on kuitenkin saanut muutaman ykköseltäkin tutun hoitajan ja muutenkin pääsääntöisesti samat hoitajat nyt koko ajan, joten ovat oppineet jo hieman tuntemaan poikaa. Uskaltauduimme lauantaina lähtemään Pohjanmaallekin. Talvirenkaat oli saatava Passatin alle ja samalle reissulla pyörähdimme Laihialla testaamassa Teppojen uutta saunaa ja uima-allasta. Löylyt olivat hyvät ja mäkin uskaltauduin jopa kerran kastautumaan. Perhettä tuli siis treffattua tänä viikonloppuna, kun Merja ja Niko olivat meillä perjantaista lauantaihin kylässä ja Alavudella nähtiin pikaisesti mamma, mummu, papat ja Kurunmäet. Voi, kuinka Lassi taas nautti Nikon (ja Merjankin) tapaamisesta. Sorry Merja, että laitoin sut sulkuihin, mutta jäät auttamattomasti Nikolle toiseksi. 🙂 Kävimme Merjan kanssa perjantaina vielä hieman toipilaan pikkumiehen luona sairaalassa ja pojat olivat sillä aikaa saaneet meidän kodin melkoiseen sekasotkuun. No, lelujahan ne vain olivat. Illalla pääsimme Veskun kanssa vielä katsomaan, kun SPV rökitti Nokian melko selvin lukemin.

Eteenpäin on Veikankin vointi mennyt. Vieläkään ei voi sanoa, että tauti olisi taltutettu, mutta kuitenkin. Maitoja ei olla uskallettu antaa, koska oksennuksia on vielä tullut. Pahiten mahaa tuntuu ärsyttävän suun kautta annettava immunoglobuliini, vaikka tietenkin pitkäaikainen tavoite on juuri päinvastainen. Määrä ei ole suuri (15ml) ja se annetaan hiljalleen nenämahaletkuun, mutta vissiin kuoheltaa sen verran, että on lähes joka kerta tullut osaksi oksennuksena pois. Tänään oli eka päivä ilman oksennuksia, ainakin iltapäivään asti. 7x 15ml Osmosalilla mennään ja nutritiotauko on noin tunti. Antibiootit jatkuu ja Ringeriä on annettu tarvittaessa. Tällä kertaa lääkärit eivät onneksi turvottaneet (*kop kop*) Veikkaa kovin pahasti. 10280g päästiin, mutta jo ennemmin olin puhunut lääkärille, että alentaisi Veikan saamaa nestemäärää ja se onnistui. Veikan normaalipaino on noin 9900g ja aamulla painoa oli 10080g. Lääkäri oli kyllä määrännyt 300ml Ringeriä tämän jälkeen, joten katsotaan… Mutta siis päivä kerrallaan taas kohti ykkösosastoa! Niin joo, kävelyharjoittelutkin on alkaneet, nyt mennään jo puita pitkin! 🙂

2 Responses to “Tervehtymään päin”

 1. Marjo sanoo:

  Paino oli aamulla 10390g, joten hieman oli Ringerit taas ”tehonneet” tai siis turvottaneet! :S

  Pojan voinnin mukaan Ykkösosastoa kohti mennään, mutta rotavirus riehuu siellä vieläkin ja Nelosella on rauhallista, joten toivottavasti pitävät meidät vielä hetken infektio-osastolla. CRP on laskenut hienosti, oli tänään jo jotain 2. Huomenna mahdollisesti koitetaan maitoja!

 2. Kaija L sanoo:

  Eipä nuo kaikki infektiot sun muut ole Veikan menoa paljon haitanneet, kun jo puita pitkin kävelee. Eteenpäin mennee ja aika vauhtia 🙂
  Toivottavasti paraneminen etenee yhtä hyvällä vauhdilla.
  Voimia koko perheelle pienen päivänsäteenne kanssa 😉

Leave a Reply