Veikan vointi

Oli fiksu päätös viedä Veikka sairaalaan. Kai ne vanhempien vaistot vain tällaisissa tilanteissa toimivat… Veikka oli oksentanut yöllä pari kertaa ja aamulla kolme kertaa. Ringeriä on mennyt nestekorvauksena ihan valtavat määrät ja silti Veikka on hieman kuivan oloinen, eikä pissaa ole paljoa tullut. Veikka oli saanut taas nenämahaletkun ja sieltä nousi koko päivän tasaiseen tahtiin. Nyt illalla se oli onneksi rauhoittunut. Aamulla ja illalla on otettu verinäytteet ja aamulla vielä bakteeriviljelys kakasta. Yksi vastaus oli jo tänään tullut negatiivisena, hyvä niin. Kuume oli iltapäivällä, kun kävin sairaalassa, 40 astetta. Veikka oli tosi lämpöinen ja tuskaisen oloinen. Onneksi nyt on tullut lupa Pronaxen-kipulääkkeen rinnalla antaa tarvittaessa myös Panadolia, koska maksa-arvot ovat normalisoituneet. Tällä hetkellä kuumetta on 39,3 ja Veikka on kuulemma huomattavasti virkeämpi. Jaksoi seurailla ja iloisesti potkiskella sängyssä. Veikka on nyt osastolla yksin eristyshuoneessa ja hänellä on oma hoitaja koko ajan paikalla. CRP oli illalla noussut 19 ja 2 antibioottia oli aloitettu. Ne voidaan tällä hetkellä laittaa broviaciin, eikä kanyylia tarvita. Nutritio säilytettiin tällä kertaa ainakin viikonlopun yli saman kokoisena ja tauko pysyy 12 tunnissa. Tauon aikana Veikka saa suoneen 10% sokeria (elektrolyyttilisällä), koska ruoat ovat taas tauolla. Hienosti oli sokerit pysyneet, ollen illalla 7! Onneksi Veikan huonoon oloon reagoitiin taas näin nopeaan. Ollaan toiveikkaita pikaisen toipumisen suhteen! Silti sairaalajakso on varmasti taas yllättävänkin pitkä…

7 vastausta käyttäjälle “Veikan vointi”

 1. Gummi-S kirjoitti:

  Voi Veikkaa ku olo keikkaa. Ei pysty enää tajuamaan kaikkea lääkityksestä (en oo kyllä missään vaiheessa täysin tajunnut), mutta eipä nuo kuumeilut ja antiobiootit pikkumiehellä hyvältä kuulosta kun pitäisi päästä jo kotiin perheen pariin.

  Noh, ehkäpä sitten kahta virkeämpänä ja pirteämpänä kun kotiin vihdoin pääsee.

 2. Marjo kirjoitti:

  Ei sun onneksi tartte noista lääkityksistä ymmärtääkään… :) Mut selvitänpä kuitenkin.

  Ringeriä annetaan suonensisäisesti estämään ja korjaamaan elimistön kuivumista ihmisen ripuloidessa ja oksennellessa. Nestemäärä ei jää kehoon, vaan tulee aika pian pissan mukana pois ja Veikalla myös stoomasta. Mut siitä imeytyy kuitenkin elektrolyyttejä ja suoloja. Toi Ringer on vastaava kuin Osmosal, joka on suun kautta annettavaa. Tänään Veikalle toivottavasti voidaan jo antaa Osmosalia. Eilen ei vielä voitu, koska kaikki suuhun laitettu tuoppas tulemaan yökkinä ja oksennuksena pihalle tai sit viimestään nousi nenämahaletkusta. Veikalla on määräys, että kolmesta oksennuksesta annetaan 80ml Ringeriä ja viime yönä sitä oli mennyt 400ml ja päivällä vissiin 200ml lisää.

  Veikalle ei ole tähän mennessä voitu antaa Panadolia kipuun ja kuumeeseen, koska Panadol hajoaa maksassa ja rasittaa näin ollen maksaa. Nyt, kun maksa-arvot ovat normalisoituneet, voitiin Panadol ottaa toiseksi kipulääkkeeksi tarvittaessa. Pronaxen hajoaa vissiin munuaisissa ja on näin ollen Veikalle sopivampi. Pronaxenia ei vain voi antaa kuin 2x vuorokaudessa ja eilen tuo ei Veikalle riittänyt, vaan sai ainakin 2x vielä Panadoliakin.

  Edellisessä taudissa Veikalla oli 3 antibioottia, jotka menivät 1-4 kertaa vuorokaudessa, kukin 30-60min kerralla suoneen. Tuo aika olisi ollut liian pitkä pitää taukoa sokerin/ nutrition tiputtamisesta, koska Veikalla oli varsinkin keväällä taipumusta tiputtaa sokeriarvoja aikas matalallekin. Tämän vuoksi tarvittiin kanyyli. Nämä uudet 2 antibioottia menee vain 15min kerrallaan toinen 3 ja toinen 4x vuorokaudessa, joten taukoa tipasta voidaan noi ajat pitää.

  Veikalla on nutritiossa 30% sokeri, joten siksi olin niin kovin tyytyväinen, että myös 10% sokeri riitti pitämään tuon 12 tuntia sokerit ylhäällä. Toiveissa siis on, että nutrition sokeriakin voitaisiin jossain vaiheessa päästä laimentamaan…

  Niin ja ne elektrolyyttilisät on G10 joukossa, koska Veikalla on yleensä natrium- ja kaliumarvot oksennellessa laskeneet. Heinäkuussa laskivat myös magnesiumarvot, mutta ei onneksi tällä kertaa.

 3. Tanja kirjoitti:

  Olipa ikävä uutinen,että jouduitte viemään Veikan sairaalaan! Onneksi on kuitenkin hyvä hoito taattu ja vieläpä lähellä kotia. Voimahali!

 4. Kaija L kirjoitti:

  Voimia teille <3
  sekä ERITTÄIN lämpimiä ajatuksia ja haleja :)

 5. Päivi L kirjoitti:

  Onneksi on sairaala lähellä, kun vastustaa. Voimahaleja!!!!!

 6. Gummi-S kirjoitti:

  Dodi, nyt alkaa jo mennä hitaammallekin kaaliin. Mitä nyt itse Osmosalin mausta on kokemuksia, niin kyllä se ainakin yökkimistä aiheuttaa…

  Toi ”G10 joukossa” aiheuttaa vielä hämmennystä, mikäs se?

  [P.S. elämän pieniä iloja: voitettiin eilen JU 2-0 (4-0, 8-0)]

 7. Marjo kirjoitti:

  Veikalle on välillä tuo Osmosalkin maittanut, kunhan vain on jotakin saanut juoda. Tänään aloitettiin suun kautta ruokailut. Osmosalia saa antaa 6x10ml ja melko hyvin maistui. Kaikki meni suun kautta, pullolla ja loput ruiskulla.

  G10 on 10% glugoosi. Eli valmis sokerivesiliuos, johon osastolla hoitajat lisää lääkärin määräyksestä tarvittavat elektrolyytit, Veikalle kaliumia ja natriumia.

  Kuulinkin voitosta ja nimenomaan JURVAN voitosta! Hienoa päättää kausi näin! :) Elämän pieniä iloja…

Vastaa