Kymppi paukkuu

…siis kiloissa. Tänään oli ekan kerran mennyt paino yli 10kg. Lääkäri oli kovin tyytyväinen. Itseä vähän huimasi tuo luku, kun viikko sitten vaaka näytti kuitenkin reilu 600g vähemmän… Hieman varmaan on turvotusta, joten paino ehkä taas hieman seilailee, mutta kuitenkin. ”Alle 10 kiloiset ovat pikkuvauvoja”, vai miten se Jenna meni? ;)

Nyt näyttäisi siltä, että kotiutuminen olisi perjantaina. Kaikki riippuu siitä, onko kotisairaalassa tilaa. Eilen ei vielä ollut. Mutta katsotaan tilanne sitten loppuviikosta. Ja tietty Veikan voinnissakin voi tulla käänne huonompaan, mutta toivotaan, ettei ainakaan se olisi syynä kotiin pääsyn siirtymisessä. Itsekin taistelen kurkkukipua ja yskää vastaan…

Veikka toisella yökotilomalla

Kävin tänään juttelemassa sosiaalityöntekijän kanssa ja oli taas hyvä keskustelu. Juttelimme Kelan ja kaupungin meille nyt ja tulevaisuudessa maksamista tuista ja myös perhetyöstä, jota hän ehdotti avukseni arjen pyörittämiseen. Perhetyö auttaa lastenhoidossa ja tekee pienimuotoisia kotitöitäkin. Eikä se olisi iso kustannuskaan: alle 4h käynti 10€ ja koko päivä 20€. Se voisi käydä satunnaisesti, tarvittaessa tai vaikka säännöllisesti kerran viikossa. Ainakin aluksi saattaa olla, että olen Veikan kotiuduttua aika väsynyt, koska arki on uuden opettelua ja yöunet saattavat olla katkonaisia molempienkin poikien vuoksi. Pääasiallinen vastuu Veikan hoidosta on kuitenkin mulla, koska olen ollut Veikan hoidossa sairaalassakin mukana niin paljon ja opetellut kaikki tarvittavat jutut. On huolehdittava ruokailut, lääkkeet, nutritio meneen ja pois, stoomapussin vaihdot, broviacin puhdistus jne. Toki muutkin näitä tekee, mutta mä huolehdin, että ne tehdään ajallaan. Ja kotitöitäkin pitäisi tehdä, jotta kotona olisi mukava olla ja ruokaa riittäisi. Kaiken lisäksi haluaisin olla hyvä äiti, jolla olisi aikaa molemmille lapsilleen ja hyvä vaimo, jolla olisi aikaa myös miehelleen! ♥ Tavoitteet on ainakin kohdallaan ja niitä kohti mennään…

Aloitamme Lassin kanssa puolen vuoden tauon jälkeen muskarin. Siirryimme seurakunnan pitämästä kansalaisopistoon. Siellä oli 10€ halvempi ja tuntikin 15min pidempi. Sitä vain miettii, miksi kirkollisveroa maksavat joutuvat maksamaan seurakunnan lapsitoiminnasta noin törkeän paljon… No, pääasia, että saadaan pojalle mukavaa aktiviteetia. Luulen Lassin edelleen nauttivan musiikkiharrastuksesta. Lisäksi lähdemme jumppaamaan aikuinen-lapsi jumppaan kerran viikossa. Sekin kuullosti erittäin mukaansa tempaavalta! Menevälle Taatalle hiukan aktiviteettia ja samalla äitikin (ja välillä iskäkin) saa vähän liikuntaa.

Niin joo, meistä tulee nyt sitten jonkin ajan kuluttua (lue 1,5-2v) lempääläisiä. Ostettiin tontti. Lähikauppanamme Ideapark! :)

Oman tontin laidalla

Yksi vastaus käyttäjälle “Kymppi paukkuu”

  1. Kaija L kirjoitti:

    Ette sitten mihinkään pieneen lähikauppaan tyytyneetkään ;)
    ONNEA tontin omistajille!!!!

Vastaa