Kotona äiti ja kaksi poikaa

Huoh! Eka pitää vähän huokaista. Melkoiset päivät olleet… Raskaat ja väsyttävät, mutta silti niin tärkeät ja ihanat!

Maanantaina menin aamusta sairaalalle treffaamaan ravitsemussuunnittelijaa, jota ei koskaan sinne tullut. No, lähdimme Veikan kanssa klo 11 jälkeen taksilla kotiin. Siitä alkoi meidän kotioloharjoittelut; äiti, Lassi ja Veikka. Ensimäinen päivä meni Lassin osalta tintatessa. Eka mustasukkaisuutta, sitten väsymystä ja varmaan vähä nälkäänsäkin. Päiväunille yritettiin 3h 15min ja lopulta uni tuli rattaisiin, kun olin jo lähdössä pihalle poikien kanssa. Piha sai kuitenkin jäädä. Siirsin Lassin sänkyyn ja aloin vaihtamaan Veikalle stoomapussia. Pitkät ilmakylvyt ja seurustelut hoitopöydällä. Lassi ei näistä jutuista tiennyt mitään, niin sikeästi hän nukkui. Eilen epäonnistuneita nukutusyrityksiä ei ollut kuin 3 ja neljännellä kerralla Vesa-Matti sai pojan unille, tosin vasta klo 18 nukahtaen itse viereen. Siellä oli koko Tepoon miesväki untenmailla. Puolen tunnin päästä Lassi oli taas kiukkuinen kuin ampiainen, kun herätimme hänet hyvin syvästä unesta. Tänään nukutusyrityksiä ei ollut kuin 2, mutta tiukille otti. Veikan nukahtaessa ennen kolmea päätin, että nyt nukahtaa Lassikin. Maitopulloja kului, mutta tuli se unikin vihdoin. Molemmat pojat yhtä aikaa nukkumassa, jee ja mä sain edes hetken hengähtää. Onneksi Veikka on ollut hyvin tyytyväinen oloonsa ja muutenkin viihtynyt itsekseen, kun me ollaan Lassin kanssa taisteltu. Ja onneksi Lassi on protestoinut vain mua kohtaan, Veikka on saanut olla rauhassa. Tämä tottuminen isoveljen rooliin olisi ollut hieman helpompaa, jos Veikka olisi vauva, eikä tarvitsisi kovin paljoa huomiota (=on jo niin vanha, että haluaa oman osansa huomiosta…) ja Veikan ruokailuihin menisi vähemmän aikaa, jne. No, uskon, että huomenna on taas tätäkin päivää helpompaa. Huima ero on jo tässä ja maanantaissakin, joten kyllä tää tästä! :)

Aikas yleinen ilme näinä päivinä pieneltä tinttapojalta…

”Herää jo isoveli!”

”Onnistui!” :)

Miehistö untenmailla

Muuten on kyllä mennyt hyvin. Sain maanataina korkattua nutritionkin, vaikka muita aikuisia ei ollut. Lassi oli kovin kiinnostunut, mitä teen, mutta uskoi ihme ja kyllä tällä kertaa kieltoja. Ja toinenkin apuri olisi mielellään antanut omat kätensä avukseni… Veikka on nauttinut Lassin leikkien seuraamisesta. Eilenkin Lassi pössötti sängyssä pallojen kanssa ja me istuimme Veikan kanssa katsomassa. Veikka nauroi makeasti Lassin touhuille. Veikka on viihtynyt myös ihan toisella lailla lattialla ja sängyssä leikkien. Selällään ei kauaa enää olla, vaan pyöritään puolelta toiselle, välillä pakitetaan, ryömitään vähän eteenpäin ja konttausasentoakin harjoitellaan, tosin vain takapäällä.

Eteenpäin mieli…

Mitä isompi edellä…

…sitä pienempi perässä!

Veikka löysi maanataina varpaansakin

Eilen saimme Katjan ja lapset seuraksemme ja avukseni. Lassi nautti leikkikavereista ja serkusten ensitapaaminen meni hyvin. Nyt on Veikkakin sitten nähnyt kaikki 12 serkkuaan ja ehkä vielä tärkeämpää, kaikki serkut ovat nähneet Veikan! ♥

Sitten muuten Veikan kuulumisia. Nutritiotauko on 7 tuntia. Tauko alkaa klo 13 ja päättyy klo 20, jolloin menee ensiksi kalkki ja sitten uusi nutritio. Sain siis tahtoni läpi ja kalkki menee nyt kahdesti vuorokaudessa. Tai eipä siinä tarvinnut kuin ehdottaa sitä lääkärille, niin hän hyväksyi sen. Lisätään sitten taas kolmeen, jos arvot alkavat olla matalia. Tää 7 tunnin tauko on ollut pian viikon, eikä sitä meinata näillä helteillä edes pidentää. Odotetaan, että ilmat viilenee edes tuonne alle 20, niin ei olisi nestehukan vaaraa ja verensokerin laskua, jos Veikka ei suostu juomaan tarpeeksi.

Hb oli maanantaina matalalla (93). Ajattelin, että tänään, kun Hb kontrolloidaan, pitää varmaan tankata punasoluja. Veikalla punasoluja laitetaan, kun Hb laskee alle 90. Mutta tänään Hb oli 94 ja pääsimme lähtemään kotilomalle. Seuraava kontrolli on kai maanantaina. Haimme Veikan ensimmäistä kertaa kaksin Lassin kanssa. Hoitaja oli onneksi laittanut lähes kaiken meille valmiiksi, joten käyntimme oli pikainen ja Lassi käyttäytyi mallikkaasti.

Oksennuksia on sairaalassa tullut muutamia, mutta onneksi ihan satunnaisesti. Ruoka on maittanut jo paremmin. Tällä hetkellä Veikka syö keskimäärin ehkä vähä yli puolet siitä määrästä, mitä hänelle tarjotaan. Tai no sosetta menee vähemmän, mutta maitoja ja riisivelliä pullosta hieman reilummin. Määrät ovat 3x 80ml riisivelliä, 5x 55ml maitoa, 2x riisikanakukkakaalisosetta ja sitten mustikkasosetta joko pelkästään tai riisipuuron kanssa. Soseita saadaan yleensä menemään vain 1-2tl, maitoja ja riisivelliä ehkä 40-60ml, mutta vaihtelee paljon.

Huomenna Lassin Sofia-kummi on tulossa meille. Vietämme aamupäivän varmaan kolmistaan ja haemme Veikan vasta nutrition tauottua. Saa Lassi näin mahdollisimman paljon huomiota ja voisimme piipahtaa vaikka uimassakin, kun kelit näyttäisivät suosivan. Perjantaina mulla on taas treffit ravitsemussuunnittelijan kanssa. Se oli tullut tiistaina kymmeneltä osastolle kyseleen mua. Aika oli siis oikea, mutta päivä jommalla kummalla väärä. No, perjantaina uudestaan. Silloin myös Vesa-Matti aloittaa viikon mittaisen isyysloman. Ihanaa! ♥ Saamme todennäköisesti myös Kurunmäet visiitille. Eli ohjelmaa on tälle viikolle. Ensi viikon taidamme rauhoittaa perheelle. Tai mistäs sen vielä tietää, Asuntomessut kutsuu ja sit vielä rallikin Vesa-Mattia…

Yksi vastaus käyttäjälle “Kotona äiti ja kaksi poikaa”

  1. Päivi L kirjoitti:

    Jaksamista! Eikä haukata liian isoja ”kakkupaloja” kerralla ;)

Vastaa