Taas suunta kohti normaalia arkea

Nyt on pitkään jatkuneen eteenpäin menon jälkeen otettu iso harppaus taaksepäin, josta on onneksi taas jo lähdetty askeltaan eteenpäin. Pissatulehdus verotti aikalailla Veikkaa. Syöminen suun kautta loppui lähes kokonaan, oksentelut olivat päivittäisiä, veriarvot heittelivät, tauko nutritiosta lyheni neljään tuntiin, itse nutritio lisääntyi melkoisesti, kotilomat loppuivat tai ainakin hankaloituivat, lääkkeet lisääntyivät ainakin toistaiseksi ja ajatus tässä kuussa kotiutumisesta ei tunnukaan enää niin mahdolliselta…

Tänään saimme kuitenkin olla neljä tuntia kotona, tosin tipan kanssa. Siitä on pian kaksi viikkoa, kun Veikka on viimeksi ollut kotilomilla. Mummu ja pappa viettivät päivän meillä ja mä pääsin heti aamusta sairaalaan. Sairaalaan päästyäni Veikka oli munuaisten ultrassa. Lääkärit etsivät syytä elektrolyyttien laskuun ja pissan tummaan väriin, mutta onneksi eivät munuaisista ainakaan rakenteellista vikaa löytäneet -tai näin osaston lääkäri ainakin ilmoitti. Syynä kalium-arvojen laskuun on kai magneesiumin heitteleminen. Magneesium-arvojen heittelylle en tosin tiedä syytä, mutta ei kai mun tarvitsekaan. Tällä hetkellä arvot ovat hyviä. Sairaalapastori Taru kävi pitkästä aikaa katsomassa meitä. Kuinkahan hän osasikaan tulla juuri tänään, kun olimme molemmat osastolla? Jumppailimme myös Annen kanssa ja klo 12 maissa sain lähteä IV:sti menevien lääkkeiden välissä Veikan ja tippakoneen kanssa kotiin. Tuntui juhlalliselta! Oikeastaan juhlapäivähän nyt olikin -vietimme Veskun kanssa nimittäin 3-vuotishääpäivää! Tai vietimme ja vietimme… :) Kotona oli mukavaa olla! Veikka nukkui odotetusti melko paljon, koska oli valvonut klo 7-11.30, mutta silti oli ihanaa olla kotona! Sain tai saimme mummun kanssa Veikan tänään myös syömään mielestäni oikeinkin hyvin, joten toivottavasti tuo ruokailupuolikin alkaisi korjaantumaan normaaliksi, nutritiota päästäisiin vähentämään ja taukoa taas pidentämään sinne 10 tuntiin. Sairaalaan päästyämme kävimme pitkästä aikaa kylvyssä ja kyllä Veikka nautti! Tosin kuka vaan nauttisi uimisesta, jos joutuisi viettämään päivät 28 asteisessa pienessä huoneessa. Toivotaan, että osastolle luvatut ilmastointilaitteet tulisivat jo tällä viikolla viilentämään oloja. Seuraavaksi tunnelmia kotoa. Toisessa kuvassa Lassi hieman säikytti väsyneen pikkuveljensä dinosaurusleikeillään…

Maanantaina ja tiistaina mamma on ollut Veikan luona osastolla. Mukavaa, että Veikka sai viettää aikaa mamman kanssa pitkästä aikaa. Itse kävin maanantaina Lassin kanssa taas pikapyrähdyksellä, mutta ei siellä kauaa viihdytty. Kuten kuvastakin on havaittavissa, kiire on pois, vaikka juuri saavuimme huoneeseen. Ulkoilma ja leikkikenttä kutsuivat. Saimme iloksemme myös Iran leikkimään kanssamme. Veikalla tankattiin punasoluja, joten ulkoilu ei hänen osalta taaskaan onnistunut. Kanyyli oli päässä ja hän näytti ihan pikkuiselta jalkapallofanilta!

Vastaa