Arkisto: heinäkuu 2012

Viikonloppu

tiistaina 24. heinäkuuta 2012

Viikonloppuna matkustimme pitkästä aikaa Pohjanmaalle. Mä menin torstai-illalla appiukon kyytillä ja Vesku tuli Päivin kanssa perjantai-illalla perässä. Matti oli koko viikon meillä nikkaroimassa ja siistimässä taloa. Nyt on sitten ulkona listat paikoillaan ja kynnyspellit ovien alla. Meidän perjantai meni mummulassa ja Tuurinmäellä. Niko oli myös lomailemassa, joten vilskettä ja vilinää todella riitti. Menimme Helin ja Emmin kanssa päivällä Miljoona tivoliin heti sen auettua. Tunnin päästä sade ajoi meidät kuitenkin välillä mummulaan, mutta nuukana ihmisenä (mä olin ostanut itselleni rannekkeen, lapset toki pääsivät ilmaiseksi) menimme iltapäivällä vielä muutamaksi tunniksi. Ja kyllähän nuo lapset nauttivat! Hurjapäiltäkin vähän vaikuttavat, kun Lassi ei tainnut olla menemättä kuin merirosvolaivaan, Veikka jäi pois myös kummitusjunasta.

Illalla vielä kolmannen kerran Keskiselle, tällä kertaa kauppaan. Lauantaina uusi keikka Veskun kanssa. On se vaan melkoista säästämistä! :) Joka tapauksessa paljon hyödyllistä ja muutama heräteostoskin tuli tehtyä. Iltapäivällä puimme juhlakamppeet ylle, otimme perhepotretin ja lähdimme Jennan ja Villen hääjuhlaan Virroille.

Vesku kuvasi kirkossa ja mä hyppäsin kirkon takapenkin ja auton väliä, koska molemmat pojat nukahtivat välillä autoon. Ei oikein viitsinyt siinä vaiheessa herättääkään, saati sitten jättää koko ajaksi autoon itsekseen. Juhlat olivat mukavat, sää suosi ja lapsetkin viihtyivät hyvin. Mä tein pitkän ajan jälkeen tuttavuutta pikkuisen kummityttömme kanssa ja aikas pian meistä tulikin kavereita. Lopuksi Milla nukahti kummitädin turvalliseen syliin ♥. Myös toinen kummitäti sai lähtöhetkellä kummilapseltaan lämpimän halauksen.

Illalla ajelimme Seinäjärven mökille. Pääsimme Veskun kanssa nauttimaan saunasta ja rauhasta poikien riekkuessa mökin puolella. Mäkin heitin talviturkin pois! Sunnuntaiaamulla aurinko paistoi ja oli melko lämmintä. Pojat polskuttelivat järvessä, mä keskityin kuvaamiseen Merjan kahlatessa poikien mukana.

Kesän ensimmäiset mustikatkin löytyivät. Saalis muutaman marjapiirakan verran…

Ennen kotiin lähtöä kävimme vielä moikkaamassa sukulaisia jonkin sortin (60+60 tai 60- tai ehkä 180v) synttärikahveilla naapurimökillä.

Omatoiminen pikkumies

torstaina 19. heinäkuuta 2012

Pakko jakaa teidän kanssa tämä ilo! Veikka päätti olla eilen aikas omatoiminen. Hän meni yläkerran vessaan, kiipesi pienelle jakkaralle ja tyhjensi kakkapussin lähes onnistuneesti pönttöön (=vain pari tippaa meni jakkaralle, muut pönttöön). Ei hullummin 2,5-vuotiaalta. ;)

Uusi koti

maanantaina 9. heinäkuuta 2012

Nonnii! Nyt me ollaan sitten lempääläisiä, oltu tämän kuun alusta. Raksa on hiljalleen alkanut tuntua kodilta. Laatikoita on vielä ympäriinsä, huonekaluja puuttuu ja tavaroita on edelleen hukassa, mutta eiköhän se tästä hiljalleen. Nautimme olostamme koko porukka. Pojat ovat innokkaita ulkoilijoita (mitä he eivät Hervannassa olleet) ja leikkipuisto on ollut päivittäisessä käytössä. Naapureihinkin olemme jo hiukan tutustuneet. Mukavaa sakkia! Etenkin tuo Veikan kummiperhe tuossa kulmauksessa. :)

Kaverukset menossa leikkipuistoon

Ensimmäinen viikko meni tavaroita järjestellessä, helteessä ulkoillessa ja käväsimme muutaman kerran uimarannallakin. Hiukan siinä lomassa piti jo viikonloppua ajatella. Mamma ja Sapsun pappa tuli avuksemme jo torstaina.

Viikonloppuna juhlistimme 5v-hääpäiväämme lähisuvun kesken. Saimme heidät meille yhdistettyyn tupareihin ja maalauskökkään! :) V-P:n sakki toi perjantaina henkilönosturin, jotta myös ylälautojen maalaus onnistuisi. Parin päivän aikana saimme lähes koko taloon pintamaalin, siitä saamme olla enemmän kuin kiitollisia! Mutta jotenkin mulla syyhyää jo maalaamaan toista kertaa, kun talo jäi aikas läikykkääksi. Pohjamaali loistaa alta, rajauskohdat näkyy ja pinta oikein huutaa toista kerrosta, mutta se tulee sitten joskus. Vesa-Matille riitti kuulemma hetkeksi! :)

Hulinaa riitti lauantaina niin talon ympärillä kuin leikkipuistossakin! Pari ammaa sai olla, mammalla oli työtä keittiön puolella ja me muut kiersimme taloa

Poikien ”Särkänniemi” = ylös ja alas ”Rontolla”

Vesileikkejä serkkupoikien kanssa

Tältä se nyt näyttää