Arkisto: huhtikuu 2012

Kummien suuri kiekkokonsertti

maanantaina 23. huhtikuuta 2012

Mekin olemme mukana. Todennäköisesti ihan paikan päällä, mutta ainakin televisiossa. Torstaina 3.5. televisiot auki klo 20-22!

Veikka ja ”Veikko”

Raksalla

maanantaina 23. huhtikuuta 2012

On ollut ihanaa, kun olemme saaneet viime aikoina viettää niin paljon aikaa raksalla. Mä olen päässyt sinne hommiin, kun mummu, mamma tai Merja on ollut kotona poikien ammana.

Pojat ovat olleet välillä mukana ja viihtyneetkin yllättävän hyvin. Parhaimmillaan olemme olleet ihan koko päivän koko porukalla -sisällä leikkien, ulkoillen ja ihan oikeita hommia tehden.

Lassi on ahkera imuroija!

…ja tyyli on vapaa…

Veikka seikkailee pitkin taloa ja nauttii, kun on tilaa juoksennella.

Maalausharjoituksia

Lassi haluaisi maalata meidän saunan punaiseksi ja saunan oven vihreäksi! Näistä keskustellaan vielä.

Molemmat papat ovat olleet viime viikkoina tiiviisti rakennuspuuhissa. Mummulan pappa tekee kaikkea mahdollista, viime päivinä sauna, pukutila, keittiö ja ruokailutila sai laattalattian, alakerran seinät ja katot kittiä, keittiön katto pohjamaalin… Sapsun papan urakkana on ollut paneelikatot kosteisiin tiloihin ja sauna kokonaisuudessaan -lauteet ovatkin jo hyvässä mallissa! Molemmat papat ovat saaneet välillä pikkuapulaisia.

Laattojen leikkaaminen on jo ihan helppo juttu!

Veikka tarkistaa, että tulee hyvä silikonisauma!

Ruuvi oikealle paikalle…

…ja sitten ruuvaus

Loppuhuomautus: Veikan maitomäärä on ollut pian viikon 800ml!!!!

Kuvien lisäilyä

perjantaina 20. huhtikuuta 2012

Lisäilin vähä kuvia joihinkin edellisiin kirjoituksiin tälle vuodelle.

Lääkärikäynti ja neuvola

lauantaina 14. huhtikuuta 2012

Torstaisella lääkärikäynnillä kaikki hyvin, labrat oli kunnossa. Lääkärit olivat tosi tyytyväisiä Veikan vointiin ja tämän hetken maitomäärään, mikä on 700ml/ päivä!!!! Huimaa, enemmän kuin ikinä! Stoomasta tulee hyvin, joten Peptisorbin määrää saa vielä nostaakin, jos vain Veikka kestää sen. Yötippaa jatketaan 2 yötä 500ml pussilla ja joka kolmas yö 1000ml pussi ilman rasvaa (eli 775ml). Näin saadaan säästettyä maksaa, vaikkakin tuo rasvaton pussi menee kauemmin kuin pikku pussi… Seuraava kontrolli kolmen viikon kuluttua.

Ongelmana on nyt lähes päivittäin irtoavat kakkapussit. Ennen leikkausta pussit pysyivät parhaimmillaan kiinni kuusikin päivää, nyt ne irtoaa parin päivän välein, joskus jopa 3 kertaa päivässä (tai yössä). Toivotaan, että tämä on joku leikkauksen jälkeinen ohimenevä tila. Tilasin kyllä uusia pohjalevyjä kokeiltavaksi, jospa niillä saisimme vähän helpotettua tätä tilannetta.

Eilen käytiin neuvolassa. Veikka oli 86,2cm pitkä ja painoi 13,2kg. Paino menee jo +5-käyrällä, mutta pituudessa ollaan tiukassa alamäessä puolen vuoden kasvamattomuuden vuoksi, jospa sekin tuosta nyt alkaisi tasaantumaan. Veikka sai vesirokkorokotteen, koska otetuista vesirokkonäytteistä ei saatu varmuutta, onko Veikka sairastanut vesirokon helmikuussa. Vielä olisi Pneumokokin yksi rokote lähiaikoina, sitten voimmekin seuraavan kerran vierailla uudessa neuvolassamme, Lempäälässä.

Lassin epäviralliset 3,5v-mitat: 103cm ja 17,4kg.

Pääsiäinen Alavudella

lauantaina 14. huhtikuuta 2012

Pääsiäislomasta ei voi puhua, mutta onnistuneesta reissusta toki, ja etenkin tehokkaasta. Ehdimme vajaan neljän päivän aikana näkemään enemmän rakkaita sukulaisia ja ystäviä mitä pitkään aikaan. Kyläilimme koko perheellä ja jopa ihan kahdestaankin Veskun kanssa, kävin poikien kanssa trullittelemassa läheisten ovilla, ja meidän luona kävi ystäviä (ilman trullivaatteita). Pääsiäisvalakialla mökillä paistoimme ison kasan makkaroita ja vain nautimme.

Ja taas kasa kuvia, ne onneksi kertovat paljon…

Mökillä:

Sapsulla:

Kujanpään uutta kotia katsomassa:

Loppukevennys:

 

Kuvia huhtikuulta

perjantaina 13. huhtikuuta 2012

Viljamin synttäreillä

Uutta muotia sukissa

3 viimeistä kuvaa on otettu lumimyräkkäpäivän jälkeen 3.4. Ja sitä lunta todella riitti…

Sapsulla

keskiviikkona 11. huhtikuuta 2012

Ennen varsinaista kotiutumista ehdimme vielä viikonlopuksi Sapsun mummulaan. Kelit suosi, hanki kantoi ja lauantai-illalla nautimme kellarisaunasta takkatulineen.

Kiitos

maanantaina 2. huhtikuuta 2012

Veikka ja Veera -koru Anna-Leenalle

*

On syksy. Maa on jäässä. Pieni lintu nokkii ikkunaan.

”Avatkaa ikkuna hetkeks vaan!

On tuuli kylmä. On jäässä maa.

Mä kuolen kohta. En ruokaa saa.

Jos tupaan pääsen, mä tyydyn vähään,

vaikk ortehen kaikkein pienimpähän”.

Ja niin ikkuna avattiin. Lintu otettiin avosylin vastaan. Hänestä pidettiin hyvää huolta.

Näin meni talvi. Mutta lumi suli ja kevätaurinko lämmitti ikkunan läpi. Taas pieni lintu nokki ikkunaa. Päästäkää minut ulos. Haluan lentää vapaasti, päästä sinne, minne kuulun.

Ja niin ikkuna avattiin. Lintu lähti lentoon. Se kiersi hetken tutkien, mutta palasi vielä avoimen ikkunan luo ja visersi kiitoksen.

*

Niin paljosta Anna-Leenaa ja muita lääkäreitä, LO1:n henkilökuntaa sekä Annea kiittäen!

Kotiutus

maanantaina 2. huhtikuuta 2012

Veikka kotiutettiin tänään 5,5 kuukauden sairaalajaksolta! ♥