Arkisto päivämäärälle 2. tammikuu pm 2012

Suunnitelma tälle viikolle

maanantaina 2. tammikuuta 2012

Tällä hetkellä suunnitelma on sellainen, että Veikalle tehdään ensiksi suolen varjoainekuvaus, paksusuolen kuvauksen tyyppisesti. Eli varjoainetta laitetaan stoomasta suoleen ja sitten röntgenkuvataan. Ohutsuolen varjoainekuvauksessa varjoaine manee mahasta suoleen päin. Tämä röntgenkuvaus on toivottavasti huomenna tai viimeistään keskiviikkona. Varjoainekuvauksella etsitään mahdollisia kiinnikkeitä. Kuvauksesta saatavien tulosten perusteella voidaan broviacin vaihdon yhteydessä, siis samassa nukutuksessa, tehdä myös suolelle jotain; poistaa kiinnikkeitä, ottaa koepaloja… Broviacin vaihto olisi sitten loppuviikosta.

Saparot

maanantaina 2. tammikuuta 2012

Jenna-kummille vink, vink! ;)

…vaikkei takatukka vielä vedäkään vertoja isoveljen omalle…

Lassi 1v10kk

Välipäivät ja uusivuosi

maanantaina 2. tammikuuta 2012

Tiistaina hain Lassin kanssa Veikan kotiin. Tosin olo sairaalassa venyi melkein kello viiteen, mutta onneksi molemmat pojat jaksoivat hyvin. Yllättävän hyvin meni siis tämä ensimmäinen sairaalakeikka yksin Lassin kanssa. Olimme leikkipaikalla (Veikan piuhan ja tippatelineen kanssa) ja välillä Veikan huoneessa, samoilla leluilla ei leikitty, dvd:tä jaksettiin katsoa vain hetken ja lopulta Lassi kaatui ja sai kuhmun otsaansa jne.

Mutta kahden yön kotilomalle päästiin. Ilta ja seuraava päivä sujuivat hienosti. Tanja ja pojat olivat ilonamme keskiviikkoillalla, kun Vesku ja Villekin olivat jälleen raksalla. Mamma tuli torstaipäivällä avuksemme.

Voi, kun tää sairaalaelämä loppuisi pian, että saisi alkaa viettämään normalia arkea. Mutta eipä niin taida ihan hetkeen tapahtua. Veikan masu toimii edelleen noin joka toinen päivä. Perjantaina syy tähänkin taisi ainakin osittain selvitä. CRP lähti taas nousuun, ollen 10,7. Viikonlopun kotilomalle kuitenkin päästiin. Anna-Leena-lääkäri aloitti iv-antibiootit varmuuden vuoksi, jotta emme palaisi kotilomalta kuumeisena. Hän epäilee, että pöpö olisi nyt broviacissa ja olisi ollut siellä jo jonkin aikaa. Tällä viikolla edessä taitaa olla nukutus ja broviacin vaihto. Pian ollaan viisaampia tuossa asiassa, kun lääkärit ja kirurgit lyövät viisaat päänsä yhteen. Kotisairaala kävi viikonlopun ajan laittamassa Veikalle antibiootit 3x päivässä.

Perjantaina hain apteekista Veikan Kela-korvauksen piiriin kuuluvat lääkkeet ja letkuravinnot. Piti vielä hamstrata, kun sai lääkattoon kuuluvat lääkkeet niin halvalla. 3 kuukauden annokset kuudesta lääkkeestä ja letkuravintoa maksoivat 1475,92€ ja mä jouduin maksamaan vain 10,50€, hurraa Kela! Nyt sitten saakin alkaa kerryttämään taas uutta lääkekattoa.

Uusivuosi vaihtui raihalliseissa merkeissä. Ikkunasta näkyi ihan tarpeeksi raketteja ja pauke kuului koko yön. Veikka voi muuten hyvin, mutta masu vaivasi. Perjantai-iltapäivästä lauantai-iltapäivään tyhjäsimme mahasta yli 1700ml, mikä on Veikalle tosi paljon. Stoomastakin tuli kuitenkin ees jotain, ettei aivan toimimattomaksi mennyt. Lauantaista eteenpäin antibiootit alkoivat puremaan ja olo paranemaan. Toivotaan, että parempi olo on jatkunut myös sairaalassa, eikä tämä joka toinen päivä menee huonosti jatkuisi näiden antibioottienkin aikana. Veikka oli kotilomilla paljon piuhan päässä, koska mahasta tullutta piti korvata. Vartioitavaa siis riitti ja pienet herrat piti mut ja mamman kiireisenä, vaikka yrittivätkin kovasti olla välillä myös avuksikin.