Arkisto päivämäärälle 19. joulukuu pm 2011

Maanantai

maanantaina 19. joulukuuta 2011

Veikan masu toimi aamulla huomattavasti viikonloppua paremmin. Nyt illalla se taas hieman tökki, mutta pojan vointi oli hyvä. Letkutimme tauon aikana Peptisorbia 45min välein ja annoimme sopivasti vielä Osmosalia väliin. Nutritiotauko oli 4 tuntia ja taas olisi voinut vieläkin jatkaa, mutta klo oli sitten jo kahdeksan ja poika yöunilla, joten uusi tippa kiinni. Sokerit pysyivät hyvin, etenkin parin tunnin tauon jälkeen. Sain aamulla osaston lääkäriltä selkeät ohjeet tuon tauon suhteen. Näillä Peptisorb-määrillä saamme lisätä tauon korkeintaan 6 tuntiin, hyvä sekin.

Kotilomalla siis oltiin. Veikka pääsi osallistumaan mun valtavaan synttäärijuhlintaan. Mummu teki puoliskan isänpäiväkakun syötävään kuntoon, joten söimme taloudellisesti vain puolet kakusta ja juhlien kahdet juhlat samalla. Klo 19 taksikyydillä sairaalaan. Veikka pelasi puhelimella muistipeliä ja pysyi siten hyvin hereillä. Nukkumatti saapui jo ennen kasia. Hehkutan vieläkin tuon päikkäreiden (ainakin väliaikaisen) poissaolon puolesta!

Lassi sai tänään influenssapiikin reiteen. Pienet itkut, mutta tikkari pelasti ja toi hyvän mielen! Huomenna Lassi lähtee mummun ja papan mukana jouluvalmisteluihin Alavudelle. Toivottavasti pääsisimme koko perheellä nauttimaan noista valmisteluista… Vielä elättelen toiveita! :)

Jouluviikon tervehdys

maanantaina 19. joulukuuta 2011

Joulukorttirahamme menivät tänä vuonna Tays:n sairaalalasten iloksi sairaalaklovnien kautta. Toivotamme oikein ihanaa joulunaikaa kaikille ystävillemme ja sukulaisillemme. Nauttikaa, kun saatte viettää joulua yhdessä! Meidän joulun suunnitelmat ovat jostain syystä vieläkin vähän auki…

Loppuviikko

maanantaina 19. joulukuuta 2011

Vointi jatkui viikonloppuun asti kaikin puolin hyvänä. Suoli veti normaalisti, mahasta ei tiistaiaamun jälkeen tyhjätty, Peptisorbin määrä nostetiin perjantaina jo 6x 30ml:iin, nutritiotauotus saatiin käyntiin ihan reilusti siedättämällä Veikan elimistöä. Lääkäri antoi ohjeeksi laittaa takaisin tipan päähän, jos sokeri on 2,5 tai alle, muuten sokeri yritettiin pitää ylhäällä Peptisorbin, Osmosalin, laktoosittoman maitojuoman ja 20% sokeriveden voimin. Eilen tauko oli jo melkein 3 tuntia ja sokerit oli tauon loputtua 4,0, joten periaatteessa sitä olisi voinut vieläkin jatkaa. Pahimmat verensokereiden laskut tapahtuu Veikalla ensimmäisen 30min aikana (eilen 4,6 -> 3,1), ja nyt näiden viime päivien aikana on huomannut, että sen jälkeen suunta on ollut ylös päin. Onneksi toi lääkärin ohje on niin selkeä, muuten Veikan tauko olisi edelleen varmaan 30min, koska tuo lasku tuntuu niin hurjalta. Hypoglykemiatestit osoittivat, ettei Veikalla pitäisi olla sitä. Syy verensokereiden laskuun (myös tipan aikana) on siis vielä epäselvä. Osaksi se johtunee varmasti siitä, että Veikan elimistö on nyt taas pitkään tottunut saamaan sokeria suonensisäisesti jatkuvalla syötöllä eikä insuliinitaso pysy oikein mukana, kun sokeria tuleekin vain suun kautta.

Viikonlopun ongelmaksi tuli suolen vetämättömyys. Lauantaivastaisena yönä tuli yhtäkkiä stoppi. Oliko sitten tuon laktoosittoman maitojuoman, sokeriveden (jota on annettu tauon aikana to, pe ja la korkeintaan 4ml), perjantaina klo 24 unohdetun suolentoimintalääkkeen vai liian nopean Peptisorbmäärän noston syytä. Ehkäpä monen asian summa ja sitten mahdollisesti joku muu syy vielä päälle. Suolesta tulee ihan minimaalisia määriä, mutta tulee kuitenkin jotain. Masusta ollaan lauantai-iltapäivästä eiliseen iltaan asti tyhjätty yli 1700ml. Veikka voi onneksi kuitenkin hyvin, eikä tällaiset ”pienet” masuvaivat ole herran menoa haitannut. Kotilomailimmekin tipan kanssa lauantaina ja eilen. Lassi tuli mummun ja papan kanssa perjantaina ja näin saatiin veljeksiäkin taas hetkeksi saman katon alle. Lauantain ison riitaepisodin jälkeen yhteisleikitkin on sujuneet.

Olisikohan pienemmällä murulla jo aika mennä parturiin tai jonkun parturin tulla vaikka meille!?

Ai niin ja viime viikko taidettiin mennä kokonaan ilman päikkäreitä. Oon kyllä toisaalta tyytyväinen, jos tämä alkaisi tulla tavaksi. Veikka on nyt nukahtanut jo klo 20 maissa helposti yöunille. Lassi-yökukkujaa ei ennen klo 23 ole untenmaille saanut…

Joskus on vain suljettava korvat kaikelta, etenkin äitin mäkätyksiltä: