Arkisto päivämäärälle 3. joulukuu pm 2011

Adventin aikaan

lauantaina 3. joulukuuta 2011

Näköjään on tullut tavaksi kirjoitella vähintään viikon kuulumiset kerralla…

Maanantaina kalium-arvo oli vihdoin normaali, parin viikon tauon ja ainakin kymmenen korjausyrityksen jälkeen. Sitten alettiinkin korjaamaan matalalla olevaa kloridia, natriumia ja magnesiumia. Kaikki tuntuu vaikuttavan kaikkeen, siltikään lääkärit eivät osaa varmuudella sanoa, mistä arvojen mataluudet lopulta johtuvat. Tänäänkin kalium oli taas matalalla ja yön ajan menee korvaus. Ensi viikolla Veikalle tehdään ohutsuolen varjoainekuvaus, jolla katsotaan, löytyykö mitään mekaanista syytä suolen huonolle toiminnalle ja sille, että olemme nyt joutuneet olemaan näin pitkään sairaalassa. Tällä hetkellä on taas valoa tunnelin päässä. Suoli toimii nyt lähes normaalisti ja masusta olemme joutuneet tyhjäämään epäsäännöllisesti melko inhimillisiä määriä. Varovasti kuitenkin edetään, tähtäimenä kotiutuminen jouluksi tai edes niin pitkä loma, että pääsisimme Alavudelle ainakin aatoksi.

Veera oli Veikan vieraana tiistai-illalla. Otimme murusista tonttukuvia osaston iloksi. Eipä ihme, että sisaruksksi tai kaksosiksikin on sairaalassa luultu…

Lassi tuli keskiviikkona mummun ja papan mukana kotiin. Huomenna sama konkkaronkka lähtee taas viikoksi Alavudelle. Veikka on päässyt onneksi päivisin kotiin, jotta pojat ovat voineet olla yhdessä. Yölomat eivät yhden iv-lääkkeen vuoksi ole nyt onnistuneet. Viime kertaan verrattuna kotiolo on sujunut huomattavasti paremmin, tappeluja ja kinasteluja toki on ollut, mutta aikaa on löytynyt myös Lassille, kun Veikan hoito ei enää ole vaatinut niin paljoa, eikä Veikan ole tarvinnut päivisin olla tipassa. Joulua on valmisteltu. Piparit leivottu, jouluvalot paikalla ja tontut roikkuu ilonamme, ”joulusaunaankin” pojat pääsivät (tonttukuvat siitä myöhemmin).