Arkisto: joulukuu 2011

Joulun aikaan, aatto

tiistaina 27. joulukuuta 2011

Olipas mukava joulu. Veikka voi hyvin, vaikkei suoli ihan koko aikaa pelittänytkään, mutta onneksi sentään edes välillä. Näimme lähes koko lähisuvun molemmilta puolilta. Ystävien tapaamiseen ei rahkeet tällä reissulla riittänyt, tai no näkihän Vesku tuttuja kinkunsulatussählyssä joulupäiväaamuna.

Heräsimme Veskun kanssa aattoaamuna vasta vähän ennen ysiä. Pakkaamisten (sekä kotona että sairaalassa) jälkeen lähdimme Veikan kanssa klo 11 kohti Alavutta. Veikka höpötteli tyytyväisenä takapenkillä, kunnes uni voitti. Keli oli hyvä, eikä liikennettäkään ollut paljoa. Perille päästyämme pääsimme pian ruokapöytään. Joulurauhasta ei ollut tietoakaan, kun Lassi esitti mm. jouluevankeliumin lukemisen aikana melkoisen lauluesityksen, joka oli esitettävä kuulemma juuri silloin!? Ruoan jälkeen alkoi Veikan moporalli ja joulupukin odotus. Veikka piti tippatelineeen kanssa muut aikuiset kiireisenä, mä yritin pitää vähä lomaa tuosta hommasta.

Odottelua

Odottelua

Odottelua

Veikka pääsi piuhasta irti vähän ennen pukin saapumista, vai tulikohan sieltä edes pukki?

Se oli Pakkasukko apulaisineen, joka meille tänä vuonna saapui. Pukilla oli niin kiireitä, kun ei ollut tuota luntakaan. Ihan oli Venäjältä hälytettävä apua… Niko rohkeana kävi syykyssä. Lassi pakolla kerran, että yksi kuva saatiin, Veikka ei ollenkaan.

Lahjat oli mieluisia, Veikan mielestä etenkin toisten. Pientä kinastelua -jälleen.

Lassin lempilahja: Huuliharppu

Vauhtia riitti iltaan asti

Aatonaaton joulukylpy

perjantaina 23. joulukuuta 2011

Putipuhtaana valmiina lähtöön, aamulla startataan.

Joulutiedotus

perjantaina 23. joulukuuta 2011

Lupa joulunviettoon Alavudella on annettu, vasta maanantai-iltana takaisin! Toivottavasti kaikki menee hyvin.

Joulu lähenee…

torstaina 22. joulukuuta 2011

Veikan joulunviettopaikka on vielä kysymysmerkki. Suoli on jökittänyt koko viikon ja masusta tyhjätään noin 1500ml päivässä. Veriarvot on kuitenkin pysyneet tähän asti hyvinä ja toivon niiden säilyvänkin sellaisina. Edelleen siis elättelen toiveita, että nappaamme Veikan mukaamme aattoaamuna ja suuntaamme mummulajouluun. Huomenna selviää jo jotain, tarkemmin lauantaiaamuna. Poika on onneksi virkeä ja hyvävointinen. Vauhtia on riittänyt ja hiki on vähän isommalle tullut, kun on yrittänyt tippatelineen kanssa pysyä perässä.

Osaston pikku joulutonttu

Pikapikapäivitys

tiistaina 20. joulukuuta 2011

Kotilomalla oltiin. Oli 6 tunnin tauko nutritiosta ja sokerit pysyi 3,0-5,6 välillä. Muuten menee siis hyvin, mutta suoli ei toimi paljon mitenkään ja masusta joudutaan tyhjäämään. Vielä on onneksi veriarvot pysyneet hyvinä. Elättelen edelleen toiveita joulusta koko perheellä Alavudella. Lassi lähti jo tänään iltapäivällä sinne.

Pieni valitus perään. Viime yönä oli taas unohdettu antaa Veikan klo 24 ja klo 6 lääkkeet. MUR! Tein pienen ohjelappusen hoitajien iloksi Veikan tippatelineeseen…

Maanantai

maanantaina 19. joulukuuta 2011

Veikan masu toimi aamulla huomattavasti viikonloppua paremmin. Nyt illalla se taas hieman tökki, mutta pojan vointi oli hyvä. Letkutimme tauon aikana Peptisorbia 45min välein ja annoimme sopivasti vielä Osmosalia väliin. Nutritiotauko oli 4 tuntia ja taas olisi voinut vieläkin jatkaa, mutta klo oli sitten jo kahdeksan ja poika yöunilla, joten uusi tippa kiinni. Sokerit pysyivät hyvin, etenkin parin tunnin tauon jälkeen. Sain aamulla osaston lääkäriltä selkeät ohjeet tuon tauon suhteen. Näillä Peptisorb-määrillä saamme lisätä tauon korkeintaan 6 tuntiin, hyvä sekin.

Kotilomalla siis oltiin. Veikka pääsi osallistumaan mun valtavaan synttäärijuhlintaan. Mummu teki puoliskan isänpäiväkakun syötävään kuntoon, joten söimme taloudellisesti vain puolet kakusta ja juhlien kahdet juhlat samalla. Klo 19 taksikyydillä sairaalaan. Veikka pelasi puhelimella muistipeliä ja pysyi siten hyvin hereillä. Nukkumatti saapui jo ennen kasia. Hehkutan vieläkin tuon päikkäreiden (ainakin väliaikaisen) poissaolon puolesta!

Lassi sai tänään influenssapiikin reiteen. Pienet itkut, mutta tikkari pelasti ja toi hyvän mielen! Huomenna Lassi lähtee mummun ja papan mukana jouluvalmisteluihin Alavudelle. Toivottavasti pääsisimme koko perheellä nauttimaan noista valmisteluista… Vielä elättelen toiveita! :)

Jouluviikon tervehdys

maanantaina 19. joulukuuta 2011

Joulukorttirahamme menivät tänä vuonna Tays:n sairaalalasten iloksi sairaalaklovnien kautta. Toivotamme oikein ihanaa joulunaikaa kaikille ystävillemme ja sukulaisillemme. Nauttikaa, kun saatte viettää joulua yhdessä! Meidän joulun suunnitelmat ovat jostain syystä vieläkin vähän auki…

Loppuviikko

maanantaina 19. joulukuuta 2011

Vointi jatkui viikonloppuun asti kaikin puolin hyvänä. Suoli veti normaalisti, mahasta ei tiistaiaamun jälkeen tyhjätty, Peptisorbin määrä nostetiin perjantaina jo 6x 30ml:iin, nutritiotauotus saatiin käyntiin ihan reilusti siedättämällä Veikan elimistöä. Lääkäri antoi ohjeeksi laittaa takaisin tipan päähän, jos sokeri on 2,5 tai alle, muuten sokeri yritettiin pitää ylhäällä Peptisorbin, Osmosalin, laktoosittoman maitojuoman ja 20% sokeriveden voimin. Eilen tauko oli jo melkein 3 tuntia ja sokerit oli tauon loputtua 4,0, joten periaatteessa sitä olisi voinut vieläkin jatkaa. Pahimmat verensokereiden laskut tapahtuu Veikalla ensimmäisen 30min aikana (eilen 4,6 -> 3,1), ja nyt näiden viime päivien aikana on huomannut, että sen jälkeen suunta on ollut ylös päin. Onneksi toi lääkärin ohje on niin selkeä, muuten Veikan tauko olisi edelleen varmaan 30min, koska tuo lasku tuntuu niin hurjalta. Hypoglykemiatestit osoittivat, ettei Veikalla pitäisi olla sitä. Syy verensokereiden laskuun (myös tipan aikana) on siis vielä epäselvä. Osaksi se johtunee varmasti siitä, että Veikan elimistö on nyt taas pitkään tottunut saamaan sokeria suonensisäisesti jatkuvalla syötöllä eikä insuliinitaso pysy oikein mukana, kun sokeria tuleekin vain suun kautta.

Viikonlopun ongelmaksi tuli suolen vetämättömyys. Lauantaivastaisena yönä tuli yhtäkkiä stoppi. Oliko sitten tuon laktoosittoman maitojuoman, sokeriveden (jota on annettu tauon aikana to, pe ja la korkeintaan 4ml), perjantaina klo 24 unohdetun suolentoimintalääkkeen vai liian nopean Peptisorbmäärän noston syytä. Ehkäpä monen asian summa ja sitten mahdollisesti joku muu syy vielä päälle. Suolesta tulee ihan minimaalisia määriä, mutta tulee kuitenkin jotain. Masusta ollaan lauantai-iltapäivästä eiliseen iltaan asti tyhjätty yli 1700ml. Veikka voi onneksi kuitenkin hyvin, eikä tällaiset ”pienet” masuvaivat ole herran menoa haitannut. Kotilomailimmekin tipan kanssa lauantaina ja eilen. Lassi tuli mummun ja papan kanssa perjantaina ja näin saatiin veljeksiäkin taas hetkeksi saman katon alle. Lauantain ison riitaepisodin jälkeen yhteisleikitkin on sujuneet.

Olisikohan pienemmällä murulla jo aika mennä parturiin tai jonkun parturin tulla vaikka meille!?

Ai niin ja viime viikko taidettiin mennä kokonaan ilman päikkäreitä. Oon kyllä toisaalta tyytyväinen, jos tämä alkaisi tulla tavaksi. Veikka on nyt nukahtanut jo klo 20 maissa helposti yöunille. Lassi-yökukkujaa ei ennen klo 23 ole untenmaille saanut…

Joskus on vain suljettava korvat kaikelta, etenkin äitin mäkätyksiltä:

Kuulumisia

torstaina 15. joulukuuta 2011

Vointi on jatkunut edelleen hyvänä. Paino oli eilen aamulla 11,6kg. Maitojen määrää nostettiin, 6x15ml ja Osmosalia saa tarjota ”vapaasti” 50-150ml vuorokaudessa. Tunnin taukoon nutritiosta oli eilen lupa, mutta tauon alettua mittasimme sokerit ja ne oli 2,6, joten se siitä tauosta. Nyt Veikasta otetaan hypoglykemia testit ja aletaan etsiä syytä tuolle verensokereiden mataluudelle. Veikalla ei ole mitään oireita noiden matalien verensokereiden aikana, mikä on hyvä juttu, mutta toisaalta huono, koska ei voi tietää, milloin sokerit on laskenut. Verensokeri on ollut välillä matala myös tipan aikana, vaikka nutritiossa menee koko ajan 30% sokeri. Toivotaan, että tää olisi nyt jotenkin poikkeustila, koska on ollut infektioita, suoli ei ole vetänyt kunnolla eikä imeyttänyt normaaliin tapaan ja tipan päässä ollaan oltu koko ajan ilman taukoja.

Juttelin Veikan oman lääkärin kanssa eilen ja hän oli nyt sitä mieltä, että suoleen on todennäköisesti tullut jokin osittainen kiinnike tyräleikkauksen yhteydessä. Sitä ei kuitenkaan aleta selvittelemään tarkemmin eikä operoimaan mitenkään, koska jälleen olisi edessä nukutus ja kiinnikkeiden poistoleikkauksessa on aina riski uusille kiinnikkeille. Jos suoli nyt saataisiin toimimaan edes lähelle normaalia, niin olisi taas mahdollisuus ajatella sitä kotiutustakin. Vähän turhan pitkäksi tämä 2-3 päivän sairaalakeikka on venynyt, ylihuomenna tulee 2kk täyteen.

Kaverusten riemua, kun pellet tulivat moikkaamaan

Olo helpottunut

tiistaina 13. joulukuuta 2011

Veikan paino on laskenut. Se oli tänä aamuna 11,9kg, kun se ykköselle tullessa oli 13kg. Veikka näyttää jo ihan omalta itseltään, ei arista enää paikkoja kävellessä ja masuakin sanoo pipiksi vain silloin tällöin. Lääkärit päättivät eilen, että vatsa varjoainekuvattaisiin joko eilen tai tänään, koska aristusta ja turvotusta oli niin paljon, eikä masunapista tullut oikein mitään ulospäin. Röntgeniin ei päästy vielä eilen ja tänä aamuna lääkärit kuitenkin peruivat tutkimuksen, koska näyttää siltä, että tilanne olisi lauennut itsestään tai siis eilisten lääkitysten avulla. Veikka jaksoi päivällä touhuta vanhaan malliin ja kävimme Veeran kanssa jopa leikkipaikallakin. Eilen aloitettiin Osmosal 4x 5ml, tänään se nostettiin 4x 10ml ja lisättiin vielä Peptisorbkin mukaan samalla annoksella. Lisäksi aloitettiin osa tauolla olleista p.o. lääkkeistä. Tipan päässä ollaan vieläkin 24 tuntia. Lääkäri sanoi, että tauotusta aletaan koittamaan, kunhan saadaan maitomääriä vähän nostettua. Veikan verensokerit on taas viimeisen viikon aikana ollut välillä matalalla jopa tipan aikana ja niitä on seurattu melko säännöllisesti.