Arkisto päivämäärälle 22. syyskuu pm 2011

3v isoveli

torstaina 22. syyskuuta 2011

Synttärijuhlia on juhlittu väsymiseen asti. Herkkuja syöty, lahjoja saatu ja vieraiden seurasta nautittu. Eka Sapsulla, sitten Roimalantiellä ”oikeat” juhlat ja rääpiäiset ja vielä kotosallekin on paketteja ilmestynyt, vaikka kakkua ei kyllä meidän tuvassa oo näkynyt.

Sankarin toiveesta junakakku

Sapsun papan entisöimä kaivuri

Kaivurin on Vesa-Matti aikoinaan saanut myös 3v-lahjaksi. Nyt tuo kaivuri on saanut uuden kodin Lempäälästä.

Tämän Muumi-kakun muokkasin Ruusperin rouvan ohjeesta. Kiitos vain Noora, maistui!

Tarkkaa puuhastelua Legojen parissa

Maripaitapoitsut leikkimässä. Matti ja Lassi hieman samiksina.

Tänään kävimme 3v-neuvolassa. 2 edellistä käyntiä on mennyt huutamiseksi, joten en tältäkään kerralta mitään mallikäyttäytymistä odottanut. Lassi oli kuitenkin reipas! Teki Satu-tädin kanssa melkein kaikki tehtävät, lopuksi alkoi vähä kyllästyttämään. Ikätasoiset taidot kuitenkin hallittiin, näkö ja kuulo oli ok. Pituutta herralla oli sentin vajaa metrin ja painoa 16,4kg. Neuvolareissun kaupanpäälliseksi Veikka sai vielä Pneumokokki-rokotteen kolmannen vahvistuksen. Hiukan kyllä mietin, että annanko, kun oli eilen illalla vähän lämpöä. Päädyimme kuitenkin, että annetaan, koska yö ja aamu oli kuumeettomia. Saas nähdä oliko hyvä päätös. Nyt (klo 17) lämpöä on 38,4. Ajattelin, että tauti olisi samaa kuin Lassilla viime viikolla. Lassille nousi perjantai-illalla kuume, joka laski sitten muutaman tunnin nukkumisen ansiosta ja pysyikin poissa. Hieman on ollut väsyä sen jälkeen, muttei muuta… Pitäkäähän peukkuja, että Veikkakin tuosta tokenee. Toki toi kuume voi nyt olla myös tämän päiväisestä rokotteesta, josta oireet ilmestyvät kuulemma yleensä vuorokauden sisällä. Rokotteesta tuleviin oireisiin ei suositella annettavan lääkettä, ettei rokotteen teho heikkenisi. Huoh!

Hirsimäen perhe

torstaina 22. syyskuuta 2011

Edellinen kuva on otettu Lassin ristiäisissä 3v sitten, joten ehkäpä oli aika päivittää tämäkin. Vihdoinkin olimme koko porukka kasassa…

Tämän kuun juttuja

torstaina 22. syyskuuta 2011

Uskaltauduin vihdoin poikien kanssa HopLopiin. Olen vieläkin niin vältellyt noita pöpöpaikkoja Veikan vuoksi. Mukavaa oli!

Syömisharjoittelua hedelmäsoseella:

Leikkikenttäkuvia:

Pyöräilimme ja vaunuttelimme Hattulan leikkikentälle. ”Täällä se äitikin on pienenä ja vähän isompanakin leikkinyt…”

Ja sitten vielä autoleikkikentälle…

Leikkejä Emmin kanssa. Veikka ja Emmi alkavat olla jo melkoinen parivaljakko.

Vauhtia ja vesileikkejä:

Mummulassa ja Sapsulla:

Tiiti, Veikka, pupu ja mummu

Mamma, Aleksi ja Lassi

Veikka on kyllä melkoinen apina. Kaikki mitä Lassi tekee, tehdään perässä. Hyvässä ja pahassa…