Arkisto: heinäkuu 2011

Kuulumisia pitkästä aikaa

tiistaina 26. heinäkuuta 2011

Jopas on taas kulunut aikaa, kun viimeksi on ehtinyt istahtaa koneelle blogin ääreen. Raksa on pitänyt kiireisenä reilut pari viikkoa, pojat lopun aikaa.

No, mitäs tänne sitten kuuluu. Tällä hetkellä meillä on 2 sairastavaa poitsua. Veikalle nousi kuume lauantai-iltana ja on jo toipumaan päin, eilen tosin tuli kielenpäähän punaisia rakkuloita, mutta toivottavasti ne menevät itsekseen ohi. Joku virus tai rokko, tiedä tuota… Lassi heräsi tänä aamuna kuumeisena, on voipunut ja oksentanut muutamaan otteeseen. Kuumetta ei tosin ole paljoa, mutta katsotaan, onko oksuista huolimatta samaa tautia. Ylihuomenna pitäisi olla näppyjä kielessä.

Muuten heinäkuu on kulunut nopsaa. Lassi on ollut hoidosta lomalla. Kesälomareissut ovat jääneet, mutta eipä niistä oikein missään vaiheessa olla ees haaveiltu. Mihinkäs sitä Veikan kanssa vielä uskaltaisi mennä, kun joka paikka vilisee ihmisiä (ja niiden mukana pöpöjä). Olemme me sentään käyneet taas mummulassa ja piipahdimme matkalla myös Jenna-kummin möksällä Ruovedellä. Kummityttökin kasvaa hurjaa vahtia… Toissa viikolla treffasimme muita Hirschsprung-perheitä Sääksmäellä. Vietimme illan saunoen ja uusiin tuttavuuksiin tutustuen. Paljon lievempiasteisia Veikkaan verrattuna oli näiden lasten tauti ja sitä myötä arjen haasteetkin hieman erilaisia. Joka tapauksessa vertaistuki on aina vertaistukea.

Milla

Veikka ensimmäistä kertaa ihan oikeissa löylyissä

Ruokailuharjoitukset ovat jatkuneet ennallaan. Muutamia kertoja päivässä lusikoimme maitojuomaa ja vettä, eilen otimme uutena tuttavuutena (rasvattoman, laktoosittoman) maustamattoman jogurtin. Eipä maistunut, mutta hiljalleen siitäkin tehdään tuttu juttu. Hienoa, että nuo laktoosittomat ja rasvattomat tuotteet näyttäisivät ainakin pieninä annoksina sopivan. Olemme saaneet lisättyä letkutettavan maidonkin määrää 440-500ml päivässä, myös näinä kuumepäivinä. Pureskeluharjoitukset etenevät tosi hitaasti…

Heinähattu ja Vilttitossukin syövät spagettia

Tänään labrakäynnin yhteydessä kävimme punnitsemassa ja mittaamassa pikkuherran. Pituutta oli parissa kuukaudessa tullut vähän lisää, paino oli vähän laskenut. Mitat olivat nyt 81,8cm ja 10885g. Vähän mentiin molemmilla käyrillä alaspäin. Lääkäri katsoo huomenna verikokeiden tulokset ja kasvujutut.

Raksalla hommat etenee vauhdilla. Ympäripyöreät, noin 15-16 tunnin työpäivät tuottavat tulosta. Papat ja Vesku ovat ahkeroineet ja olenpa mäkin päässyt 4 päivänä oikein ”kunnon” töihin. Papat asuvat tontin vieressä asuntovaunussa ja aloittavat työpäivän naapurien vielä nukkuessa ja muutama päivä venynyt niin pitkäksi, että naapurit ovat ehtineet varmasti jo untenmaille. Sunnuntaina oli pieni tinki saada hommat pulkkaan kaivurikuskin tuloa varten, joten Veskukin tuli kotiin klo 01.17, vanhemmat miehet olivat onneksi tajunneet lähteä nukkuun edellisen päivän puolella. Lassikin on ollut innokas apulainen raksalle päästyään. Eilen vietimme siellä useamman tunnin. Sade on kiusannut muutamana päivänä, muuten lämpöä on riittänyt. Tämän viikon jälkeen alamme odotella talotehtaan toimitusta ja sitten urakka jatkuu vesikaton tekemisellä ja pian sisähommilla. Mummu ja Jenni-serkku olivat viime viikolla meillä poikien ammana. Veikan alettua kuumeileen mummu päätti tulla vielä täksikin viikoksi. Suunnittelimme kyllä lähtevämme huomenna kohti Pohjanmaata, mutta pitää vissiin vielä odotella tuon isomman pojan voinnin suunta.

Pappa ja mamma ostivat Lassille omat kottikärryt

Tasaista tulee!

Kahvitauolla

Lopuksi vielä kuva, kun käskin Lassia meneen asuntovaunun viereen leikkimään leluilla:

Lääkärikäynti

keskiviikkona 13. heinäkuuta 2011

Käytiin eilen pyörähtämässä koko perheellä TAYS:ssa. Lassi ja Vesku hakivat Veikan TPN-pussit sairaala-apteekista ja menivät sen jälkeen leikkimään lastenosaston alakertaan. Me Veikan kanssa mentiin ilmoittautumaan polille sovittua lääkärikontrollia varten -PÄIVÄN MYÖHÄSSÄ!!! Joten ei sitten muuta kuin labrat ja seuraava kontrolliaika saatiin syyskuulle. Onneksi Veikka voi hyvin, koska emme päässeet lääkärille. Nyt pitäisi vaan selvitellä muutama rokotusjuttu ja lääkeasia, niin kaikki olis taas ihan reilassa. Olisi kyllä ollut kiva tietää Veikan pituus ja painokin, kun ne on viimeksi otettu toukokuun lopussa. No, varaan elokuun alkuun neuvola-ajan, kun oma terkkarimme palaa töihin. Saadaan sitten hiukan myöhässä noi pikkuherran 1,5v-mitat.

Alavudella

sunnuntaina 3. heinäkuuta 2011

Lähdin keskiviikkoaamuna pikavaroituksella kaupungin kuumuudesta mökille inhimillisen lämpöiseen ilmaan. Pakkaus oli kyllä melkoinen operaatio, mutta onneksi Vesku oli kotona siihen asti, kun sain pojat ja autokuormallisen tavaroita matkaan. Olimme 3 yötä mökillä ja yhden Roimalantiellä. Olipas taas ihanaa ja rentouttavaa. Lapset nauttivat, samoin minä! Mummu ja pappa olivat jälleen suureksi avuksi. Ilman heitä taitaisin olla aikas poikki näiden kahden kovapäisen ja välillä aikas työllistävien poikien kanssa.

Pieni innokas apulainen vedenhakureissuilla

Ja toinenkin jo yrittää auttaa

Tällä kertaa Lassi uskaltautui ihan oikeasti mönkkärikyytiinkin

Vesileikkien riemua:

Veskukin pääsi lauantaina nauttimaan poikiensa riemusta niin rannalla kuin Holkoillakin. Kiitos kivoista hetkistä paikallaolijoille! ♥ Erityis kiitos jälleen mummulle ja papalle. Teki hyvää hieman ryskätä! ;)

Läpy kamulle!

 

Mökkijuhannus

sunnuntaina 3. heinäkuuta 2011

Viileetä ja sateista oli. Silti nautimme! Enpä olisi vielä keväälläkään uskonut, että olisimme yötä ja viettäisimme näinkin pitkän ajan Veikan kanssa mökillä, johon tulee puhdas vesi ”vain” kaivoon.

Kalaa tuli tälläkin tyylillä. Jokaisella kerralla oli ahven, hauki ja välillä delfiinikin kiinni!

Jumpun mönkkäriä testaamassa

Samoin papan

Ja papan pakettiauton työkalut ja koneet piti tarkistaa monta kertaa päivässä

Kuvia kesäkuulta

sunnuntaina 3. heinäkuuta 2011

Leikkipuistoilemassa

Veikan ensimmäinen vierailu serkkujen luona Vihdissä. Kävin poikien kanssa samalla reissulla myös heidän pikkuserkkunsa Joelin ylioppilasjuhlilla Nummella. Paljon kilometrejä ja autossa istumista yhdelle päivälle, mutta niin kovin mukava ja muutenkin onnistunut reissu.

Kummitytöt Iida ja Fanny 3v

Kummityttömme Millan kastejuhlassa

Koko perhe tontilla. Tämän kuvan jälkeen olemme saaneet täyttömaata kauniille nurmellemme. Viikon päästä aloitamme kaivuutyöt ja siitä se sitten oikeasti alkaa. Jee!

Veikan maidonmaisteluhetki. Isoveli opettaa, kuinka homma toimii. ”Veikka, ota sinä maitoa, minä vettä!” Olemme nyt reilun viikon 1-2 kertaa päivässä syöneet laktoositonta maitojuomaa. Kerralla sitä menee n.5 tl. Vähän, mutta siitä on hyvä aloittaa. Pääasia, että se on sopinut Veikalle ja maistuukin jotenkin.