Arkisto päivämäärälle 17. syyskuu pm 2010

Takaisin tutulla osastolla

perjantaina 17. syyskuuta 2010

Olipas mukavaa tulla takaisin ykköselle. Nyt Veikkaa hoitavat taas tutut hoitajat ja lääkärit, eikä munkaan tartte murehtia niin paljoa.

Nelosen lääkäri alkoi eilen puhumaan kotiuttamisesta, joten eiköhän Veikka alkanut sitten illalla oksennella. Koitin eilen viikon tauon jälkeen riisikanasosetta, masu ja suoli ei kestänyt sitä vielä. Yö ja aamu oli onneksi mennyt hyvin ja nyt sitten koitamme vähän rauhallisemmin ruokien kanssa. Paluu tutulle osastolle, omaan huoneeseen, joten eiköhän se sitten taas tästä. Veikka on voinut jo pian viikon mainiosti, eilisiltaa lukuunottamatta. Luultavasti kotiutus on kuitenkin vasta ensi viikon lopulla, kun nutritiotauko on saatu 12 tuntiin ja ruoat pysymään sisällä. Ja tietenkin kaiken pitää muutenkin mennä hyvin ilman takapakkeilua.

Antibiootit loppuivat tänään ja maitoja annetaan 6x 20ml. Huomenna määrä nostetaan 6x 40ml ja nutritiosta pidetään 2 tunnin tauko. Hitaasti, mutta varmasti kotia kohti. Oon tosi onnellinen, että pääsimme pois neloselta. Hienot uudet tilat siellä kyllä oli, mutta vaikka osaston huoneet onkin hyvin eristetty ja hygieniasta pidetään todella hyvin huolta, ettei pöpöt pääse leviämään, niin silti pelko infektiokierteestä vaivasi koko ajan. Samoin vaivasi se, että hoitajat ja lääkärit osasivat kyllä hoitaa Veikkaa infektiopotilaana, muttei hirschsbrungin tautista lasta.

Oli muuten ihana mennä osastolle, kun hoitajista Jutta oli meitä vastassa. Kun olimme asettautuneet huoneeseen, Reetta tuli moikkaamaan Veikkaa. Siinä nuo kaksi ”lähesomahoitajaa” sitten lirkuttelivat murulleen. Hetken päästä virallinen omahoitaja-Sanna tuli moikkaamaan meitä ja lopulta omahoitaja-Pirkko jäi hoitamaan Veikkaa koko illaksi. Tutuissa, turvallisissa käsissä siis…