Arkisto päivämäärälle 8. syyskuu pm 2010

Tilastoja

keskiviikkona 8. syyskuuta 2010

Pitkästä aikaa isäntä itte pääsöö kirjoittelemaan, ja minkäs sitä tekniikan ihminen itselleen voi: tilastoja luvassa… :)

Eli otin kuvakaappauksen tilastosivulta, joka möllöttää tuossa alapuolella. Ne, jotka ei tuota Lontoota niin ymmärrä, selvennetään sen verran, että oranssi palkki/sarake tarkoittaa uniikkeja käyntejä/kuukausi/tietokone. Toinen oleellinen väri on keltainen eli kuinka monta kertaa sivulla on vierailtu. Jakamalla keltaisen sarakkeen luvun oranssilla, saadaan keskimääräinen käyntien lukumäärä kuukautta kohti.

Tilastoja vääristää jonkin verran se, että ne käsittävät koko tepoot.net -domainin aliosoitteet, eli mukana on myös käynnit tepoot.net -osoitteessa (josta tietenkin osa tulee blogia lukemaan) sekä lisäksi Thaimaan matkapäiväkirjan lukijat. Myös erilaiset hakukoneiden robotit nostavat uniikkien käyntien määriä. Joka tapauksessa blogiin tulevia käyttäjiä on yli 95% joka kuukausi, parhaimmillaan 99% kaikista kävijöistä (taulukon keltainen sarake).

1,5 viikkoa sairaalassa

keskiviikkona 8. syyskuuta 2010

Vaikka kuinka päästiin nopeasti kiinni tautiin ja tauti alkoi heti helpottamaan, niin se vaan on, että Veikalla venyy tällaisissa tapauksissa aikas pitkiksi nää sairaalajaksot. Oksentelua, nesteytystä, antibioottia, verikokeita (8 päivänä!!), kanyyli, nenämahaletku. Nutrition suureneminen ja sen pienentäminen hiljalleen, tauon lopetus ja taas jatkaminen 12 tuntiin, ruoat tauolle ja uudelleen syömisen opettelua. Tätä ja paljon muuta… Nyt on onneksi kanyyli ja nenämahaletku poissa, antibiootit lopetettu ja ruoat pysyvät mahassa, jos ne vain sinne saa. Tuttipullosta ei tällä hetkellä syödä, edes unissaan. Lusikalla saa jonkin verran menemään ja sitten ruiskulla. Nutrition koossa ollaan jo palattu samaan kuin ennen tautia. Eilen oli 10 tunnin tauko nutritiosta ja tänään toivottavasti 12 tuntia. Toivon jo niin, että pääsisimme kotiin. Menee vähän ”hukkaan” tää Vesa-Matin isyyslomaviikko. Toivottavasti kotiuttavat huomenna, ainakin kotisairaala lupasi jo ottaa meidän hoiviinsa, joten tällä kertaa ei tartte odottaa tilaa kotisairaalaan.