Arkisto: toukokuu 2010

Serkusten tapaaminen

lauantaina 29. toukokuuta 2010

Laihian serkut viettämässä vapaapäivää lastenhoidon merkeissä

Tämän päivän lukuhetki

Ruokakin maittoi tänään hyvin. Osaan minä tämän itsekin!

Sateesta huolimatta meidän oma aurinko on palannut! Taitaa olla korvatulehdus voitonpuolella.

Se olis sitte eka korvatulehdus

torstaina 27. toukokuuta 2010

…ja toivottavasti viimeinen. Jotenkin tätä on osannut odottaa, kun toi nuha on kestänyt jo yli kuukauden. Nyt menee sit antibioottikuuri jonkin aikaa. Toivotaan, että se tehoaisi niin korviin kuin nuhaakin, vaikkei se ehkä nuhaan tehoakaan… :D Veikka oli ollut tänään jo huomattavasti parempivointinen. Pari pientä oksennusta oli tullut, mutta maidot oli mennyt päivän aikana kaikki. Maidot oli muutettu takaisin 7x 50ml ja riisivelliä menee nyt 3x 10ml. Päivällä ruoka oli maittanut, yöllä ei. Nutritiota oltiin jouduttu hieman nostamaan sokereiden osalta. Eli ihan koko aikaa ei eteenpäin päästä, vaan välillä tulee takapakkeja. Tällä hetkellä näyttää, että taaksepäin mentiin vain vähän ja askeleita eteenpäin aletaan taas ottamaan.

Melkein kahden viikon kuulumiset

keskiviikkona 26. toukokuuta 2010

Koko viime viikko ollaan oltu päivät kotosalla Veikan ja Lassin kanssa. Mummu on ollut meidän apuna. Keskiviikkona Niko ja Merja junailivat Seinäjoelta seuraksemme ja perjantaina pappa, Heli ja Emmi tulivat hakemaan mummua kotiin. Mummulla onkin ansaittu lomaviikko meneillään. :D Perjantai-illalla saimme Lassin Senja-kummin viikonlopuksi luoksemme ja siitä Sara-kummi jatkoi maanantaista torstaihin ja kävipä mamma ja pappakin pikaisella vierailulla. Harvinaisin vieras tällä viikolla taisi olla Veikan Jenna-kummi, joka läheisestä asuinpaikastaan huolimatta ei paljon ole meillä päässyt vieraileen; aina on ollut joku perheessä kipeenä!! Nytkin Jenna oli sairaslomalla, mutta lonkkavaivat ei sentään taida Veikkaan tarttua…

Perjantaina sitten vihdoin aloitettiin riisivellin popsiminen. Ensiksi 10 ml ja määrää ollaan hiljalleen nostettu. Tänään syötiin 2x 15ml. Riisivellin Veikka syö ihan mielellään, mutta maitojen kanssa on vähän ongelmia. Etenkin yöllä Veikka syö tosi huonosti, myös päivällä syöminen on melkoista taistelua. Ruokaa annetaan nyt 6x 75ml (päivällä noin 3 tunnin välein ja yöllä klo 21 ja 9 välillä vain kerran). Ihan kaikkea Veikka ei tuosta vuorokauden maitoannoksesta kyllä syö. Lääkäri sanoi viime viikolla, että maitojen olisi hyvä mennä, koska nutritio + maidot on tällä hetkellä kalorimäärältään hiukan Veikan tarvetta alempi. Toivotaan, että riisivelli alkaisi maistumaan ja sitä kautta tulisi sitten lisää kaloreita ja ravintoa. Paino on seilannut nyt pari viikkoa 8kg tienoilla. Välillä alle, välillä päälle. Torstaina tankattiin taas punasoluja, koska Hb oli laskenut 80. Hyvin tankkaus auttoi, koska maanantain verikokeissa Hb oli 127.

Tauko nutritiosta on tällä hetkellä 8h 15min. Pian koittaa se aika, että haemme Veikan sairaalasta ilman tippaa ja viemme illalla sairaalaan sitten nutrition laittoon. Hyvän mittainen tuo tauko kyllä on jo nytkin, pari tuntia siihen lisää, niin sitten pääsemme jo aamulla lähtemään ilman konetta ja tippaa kotiin. Tavoite on, että tauko saataisiin 12 tuntiin, jolloin nutritio menisi vain yöllä. Sitä lyhyemmässä ajassa ei nutritiota voida Veikkaan tiputtaa, koska muuten nopeus nousisi liian suureksi.

Olemme ulkoilleet ja hikoilleet (etenkin sisällä). Nyt on onneksi sisäilma hieman viilentynyt tuulettimien ja ilmalämpöpumpun avulla ja onhan tuolla ulkonakin ”hieman” viileämpää kuin viime viikolla. Veikka pääsi helteiden aikaan ensimmäistä kertaa ulkona ihmettelemään vihreitä maisemia. Tähän asti niillä harvoilla ulkoilukerroilla hän on ollut vain vaunuissa ja yleensä untenmailla. Ja olipas se aika hienoa…

Toissapäivänä Veikka vihdoin kääntyi vasemman kyljen kautta masulleen. Itse en tuota nähnyt. Veikalla oli jumppatuokio fysioterapeutin kanssa ja 1,5 tunnin jumpan jälkeen hän oli tämän taidon näyttänyt. Tästä se sitten hiljalleen lähtee.

Pian kuukauden kiusanneet alahampaat alkavat vihdoin pilkottaa ikenien läpi. Toivotaan, että se helpottaisi oloa ja syöminenkin alkaisi hiljalleen tuntumaan mukavalta.

Tänään Veikka oli koko päivän sairaalassa. Menimme aamupäivällä Lassin ja Saran kanssa hakemaan poikaa, mutta Veikka oli hieman kipeän oloinen ja oksennellut muutamia kertoja, joten jätimme Veikan viettämään päivää Sanna-omahoitajan kanssa. Sanna oli koko päivän töissä, joten jätin Veikan hyvillä mielin sinne, koska oli tuttu hoitaja ja sillä oli hyvin aikaa olla Veikan kanssa. Huomisen Veikka on myös sairaalassa molempien omahoitajien (Sanna ja Pike) hoivissa. Veikalla on yskä pahentunut, nuha vaivaa edelleen ja nyt vielä tämä oksentelu… Toivotaan, että olo alkaisi huomenna paranemaan, koska iso liuta serkkupoikia on tulossa loppuviikosta hoitoapuun.

Ilman tippaa kotiin!

maanantaina 17. toukokuuta 2010

Veikka on vähä kuumeillut viime päivinä. Lämpö nousi torstaina kotona ollessamme ja on ollut kohoksissa eiliseen asti. Ei onneksi yli 38, mutta kuitenkin. Tänään oli oikeastaan normaalipäivä. Haimme Veikan mummun ja Lassin kanssa kotiin Alavudelta tullessamme. Saimme viedä pojan ilman konetta ja tippaa, koska nutritio oli laitettu klo 14 aikaan tauolle. Taukoa kesti tänään 6,5 tuntia ja sokerit pysyivät ylhäällä. Sain myös maidot menemään, niissä kun on kuulemma ollut edelleen suuria ongelmia. Ei tahdo maidot maistua, vaikka syödä pitäis… Nutritiota vähennettin tänään 60ml:lla, nyt sokerien ja aminohappojen osalta.

Laitan tähän vielä pari kuvaa Lassista. Ensiksi ollaan oikeissa hommissa papan kanssa eli teroitetaan talttoja ja sitten pestään äitin kanssa autoja.

Veikka 4kk

keskiviikkona 12. toukokuuta 2010

Ihmeitä tapahtuu

keskiviikkona 12. toukokuuta 2010

Iralle on löytynyt luuydin!!! Tai oikeastaan 17 vaihtoehtoa… Uskomatona!!! Nyt peukut pystyyn ja kädet ristiin tulevia koitoksia varten…

Synttäripäivä

keskiviikkona 12. toukokuuta 2010

…ja kotona ollaan! Painoa herra on 4 kuukaudessa kerännyt itselleen komiat 8050g ja pituuttakin on nyt 64,5cm. Veikan kasvu on kyllä ollut ihailtavaa! Hiukan laiskemmaksi hän on tullut liikkumisen ja kääntymisyritysten suhteen, mutta siihen taitaa olla tuolla ympärillä olevalla massalla jotain vaikutusta…

Nutrition tauko oli eilen jo 4,5h ja sokerit pysyivät yli viidessä! Tänään koitetaan taas pidentää 15-30 minuutilla, jos sokerit pysyvät. Tämä taukojen piteneminen on edistynyt viime aikoina tosi nopsaa. Aluksi tuntui, että eihän tää etene ollenkaan, mutta niinpä vain etenee. Hienoa olla kotona ilman tippaa! Tänään lähdemme nauttimaan auringosta ja ulkoilmasta!

Kiinteiden aloituksesta oli lääkärin kanssa puhetta. Ravitsemusterapeutin pitää eka antaa siitä lausunto ja sitten voidaan aloittaa, joten ehkäpä perjantaina tai sitten ensi viikolla. Ja perunalla kuulemma aloitetaan, puoli teelusikallista ensiksi. Perjantaina on taas huimasti verikokeita ja niiden perusteella suunnitellaan uusi nutritiopussi. Toivottavasti rasvoja ja kokonaismäärää päästään laskemaan.

Pikapikapäivitys

maanantaina 10. toukokuuta 2010

Pakko laittaa pikaisesti viestiä, kun oon niin tohkeissani. KAIKKI maksa-arvot olivat tämän päivän verikokeissa laskeneet!!! Jippii ja jee! :D Nutrition tauotus on vissiin sitten jo alkanut vaikuttamaan ja ehkäpä myös nutrition purkaminen, koska rasvat on saatu vähennettyä lähes puoleen. Tauko oli tänään 4 tuntia ja sokerit olivat tasan 5. Hyvä Veikka! Saimme olla kotonakin klo 19.35 asti…

Nyt kannustamaan Leijonia!

Kuvia viikon varrelta

perjantaina 7. toukokuuta 2010

Isi ja Lassi kiikkumassa sairaalan leikkipuistossa.

Kotona leikkimässä mummun ja Lassin kanssa.

Mummu ja Veikka

Tarkkaavaisena katsellaan, mitä Lassi puuhailee aikaisemmin kuvatussa videopätkässä.

Päiväunia jatkettiin vielä syykyssä.

Päivän kuulumiset

perjantaina 7. toukokuuta 2010

Tänään oltiin kotona. Hain Veikan aamulla ja takaisin sairaalaan mentiin vasta klo 20, nutrition oltua 2 tuntia tauolla. Sain siis jo tänään mittailla verensokereita itse kotona, joten kotonaoloaika piteni huimasti! Sokerit olivat lopulta 2h 45min tauon jälkeen 5,1 ja taukoa jatkettiin kolmeen tuntiin! Hienoa!!! :) Kävimme tauon aikana testaamassa omia tuplarattaita ensimmäistä kertaa omilla pojillamme. Hyvin tuplat pelasivat!

Ruokailut ovat edelleen ongelma, ei meinaa laskea! Harmittaa, kun lääkäri oli eilen vähentänyt nutrition määrää, mutta hoitajat olivat ehtineet tilata 3 uutta pussia eli sunnuntaiksi asti ja vissiin ne pitäisi eka käyttää. Ei luulisi TAYS:n budjetissa pari nutritiopussia vaikuttavan… Mun marmatuksen jälkeen hoitaja lupasi aamulla vielä kysyä lääkäriltä, pystyykö uuden pussin aloittamaan jo huomenna. No itsepähän ovat Veikkaa syöttämässä, kun me lähdetään pariksi päiväksi Pohjanmaalle. Toivottavasti keksivät hyvät huijauskeinot. Piste! = ei siis enempää valitusta! Tyytyväinen mä oon Veikan saamaan hoitoon, harmittaa vain tällaiset…