Arkisto: huhtikuu 2010

Kuulumisia

perjantaina 23. huhtikuuta 2010

Vesku lähti aamulla Seinäjoen ja Vaasan kautta Alavudelle. Tulevat Lassin kanssa sitten sunnuntaina kotiin. Mä sain itselleni ajan hierojalle ja menin tämän rentoutuksen jälkeen sairaalalle.

Veikka voi hyvin. Paino oli edelleen noussut ja Irmeli oli tänään puhunut nutrition vähentämisestä ja kiinteiden aloituksesta!!! Ensi viikon tämä omalääkäri on lomalla, mutta sitten kuulemma laitetaan perunaa kehiin ja katsotaan, miten suoli reagoi. Maksa-arvot olivat taas jotkut hiukan kohonneet ja jotkut laskeneet, mutta maksa-arvoihin liittyvä verenhyytymistekijä on nyt kolme kertaa peräkkäin ollut normaalitasolla, mikä on erittäin hyvä asia! Lääkäri oli ollut kokonaisuudessaan tyytyväinen arvoihin. Myös nutrition tauotus on mennyt hyvin. Tänään tauko oli aluksi 1h 15min ja sokerit olivat sen jälkeen 4,0. Taukoa jatkettiin vielä 20min. Sokerit laskivat tämän 1h 35min aikana 3,8. Ihan hyvä tulos siis!

Vaunuttelimme tänään entiselle osastollemme moikkaamaan vanhoja tuttuja hoitajia ja piipahtipa Miia-lääkärikin luonamme. Veikka oli kirjoittanut kirjeen heille ja annoimme samalla pari valokuvaa. Veikka nukkui lähes koko vierailumme ajan. Oli mukava nähdä heitä ja kertoa hyviä kuulumisia Veikasta! Paluumatkalla moikkasimme myös Jenna-kummia perheineen. Ei niin mukava paikka, tuo lasten poliklinikka, törmätä tuttuihin, mutta mukava oli silti törmätä ja vaihtaa kuulumisia. Mikolle toivomme pikaista paranemista!

Uudet kympit paukkuu

torstaina 22. huhtikuuta 2010

Pikkuisemme paino oli eilen aamulla 7020g. Hui, noin iso mies jo meillä! Ei vaan, hieno homma, että painoa tulee. Lääkäri oli aamulla sanonut, että Veikan nutritiopussi on tarkoitettu 6-kiloselle, mutta sillä edelleen jatketaan. Ihanaa, jos sen kokoa ei tarvitsisi enää kasvattaa, vaan energia ja ravintoaineet alkaisivat tulemaan lisääntyvästä maitomäärästä! Maitoja menee nyt 8x 40ml! Eli enemmän kuin ikään ennemmin!!! :D

Eilen nutritiota tauotettiin ensimmäistä kertaa tunnilla. En vielä tiedä, mitä sokerit olivat tämän jälkeen, koska lähdimme Veskun kanssa kotiin, kun Veikka jäi odottamaan kylpyyn pääsyä. Toissapäivänä 45min tauon jälkeen sokerit olivat 4,3, mikä on hyvä arvo! Ensimmäinen kerta, kun sokerit pysyivät yli neljän. Toissapäivänä 45min tauon aikana kävimme nauttimassa ihanasta auringonpaisteesta. Teimme ihan reippaan mittaisen vaunulenkin, Veikan nukkuessa tyytyväisenä.

Veikalla on taas nuhaa. Maidot menee ”ei-veikkamaisesti”, eli aika usein pitää usein oikein tuputtaa ja houkutella syömään loppuun asti. Toivotaan taas, että tää johtuu todellakin vain nuhasta… Muuten poika on ollut virkeä ja oma iloinen itsensä! Touhua on riittänyt ja kääntymisharjoituksia on alettu tekemään vasemman kyljen kautta, vielä kuitenkaan onnistumatta.


Kotiviikko

maanantaina 19. huhtikuuta 2010

Monellakin tapaa! Mummu jäi ristiäisistä päin Lassin kanssa viikoksi tänne ja Veikkakin oli viitenä päivänä kotona! Viikko meni nopeaa ja oli kaikinpuolin ihana! Vesa-Matti pakersi vielä diplomityön viimeistelyn parissa ja mummun apu näiden kahden murun kanssa oli enemmän kuin tarpeen. Lassi oli aika vartioitava tapaus, koska mustasukkaisuus välillä yllätti ja tinkiäkin piti tehdä. Totuttaminen pikkuveljeen kuitenkin todenteolla alkoi. Veikka vaati oman huomion, joten molemmille riitti töitä. Saatiinpa pojat lähes joka päivä yhtä aikaa unillekin ja pääsimme itsekin hieman lepäämään.

Veikan uudeksi suosikiksi tuli lelukaari ja sen heiluvat ja pyörivät lelut. Poika viihtyi kauan, välillä ihan itsekseenkin leikkien. Toki lelu oli mielenkiintoinen Lassillekin, onhan siitä pian puoli vuotta, kun tuo on viimeksi ollut mukana leikeissä. Oli ihana huomata, kuinka Veikka seuraili Lassin puuhailuja. Ihmeellistä, miten lapset huomaavat toiset lapset, vaikka Veikkakin on sairaalassa tottunut pääasiassa aikuisiin!

Lauantai-illalla pappa saapui meille. Kyllä tällaiseen pieneen asuntoon ihmeen hyvin näinkin iso porukka mahtuu. Kaikkeen näköjään tottuu! Joskus tää asunto on tuntunut pieneltä kahdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle, ja nyt meitä oli tuplamäärä! :) Sunnuntaina pappa pääsi osallistumaan poikien hoitoon. Sylittelyä ja seurustelua Veikan kanssa, autoleikkejä, siivoamista ja lukemista Lassin kanssa…

Lassille äiti on tällä hetkellä se ykkönen. Oon jopa päässyt pappa-suosikin ohi, vaikka Papan kullaksi Lassi itseään kutsuukin! :D Löysin kirpparilta niin osuvat paidan Lassille, että oli pakko ostaa…

Veikalle kuuluu ihan hyvää. Hiukan tässä jännitetään, mitä toissailtainen oksentaminen ja yksi ruokahaluton kerta merkitsee. Toivottavasti se oli poikkeustapaus, eikä merkki takapakista. Eilen kotona poika ainakin oli ihan normaali itsensä. Sitä on oppinut olemaan niin varovainen, ennakkoluuloinen ja välillä vähän pessimistinenkin… Poika kasvaa hurjaa vauhtia. Emmi-serkku on jäänyt keijukaiseksi tämän meidän Pötkylän rinnalla. Kovaa vauhtia kivutaan kohti seitsemää kiloa! Maitoa menee 8 x 38ml ja nutritiota tauotetaan edelleen vain puolella tunnilla. Sokerit meinaavat aina laskea, mutta ollaan edelleen toiveikkaita taukojen pidentämisen suhteen.

Sairaalanmäellä

tiistaina 13. huhtikuuta 2010

Mummu oli tänään Veikan luona. Mä ja Lassi lähdettiin päiväunien jälkeen bussilla sairaalalle. Ensiksi leikkipuistoon. Mummu ja Veikka tulivat moikkamaan meitä ulos. Veikka oli tyytyväinen raittiiseen ilmaan ja nukahti lähes heti mummun syliin. Sitten sisälle ruokailemaan ja Veikka pääsi lämpöiseen kylpyyn mummun ja Sanna-omahoitajan kanssa. Vielä hetkeksi puistoon ja sitten kotimatka bussille ja bussilla alkoi. Huomenna edessä kotipäivä! ♥

7. kotiloma ja pojat yhtä aikaa kotona

maanantaina 12. huhtikuuta 2010

No niin, nyt sitten aloitettiin Lassin totuttaminen Veikkaan tai siis siihen ajatukseen, että tuo pikkuinen muuttaa meille joskus. Päivä meni yllättävän hyvin! Pelkäsin Lassin olevan hyvinkin mustasukkainen ja tekevän tihutöitä niin Veikalle kuin muillekin. Tippateline ja -kone ei enää kiinnostanut ihan niin paljoa kuin eilen, mutta kiinnosti kuitenkin… Onneksi mummu oli auttamassa. Vielä noille molemmille pojille tarvitsee oman apulaisen. Pojat ottivat välillä jopa kontaktiakin toisiinsa. Veikka seuraili kiinnostuneesti Lassin touhuamista ja huomasi Lassikin pikkuveljen ja antoi tälle tuttia tarvittaessa.

Ruokailun lomassa jotain Veikankin suuhun…

Lukuhetkemme

Sitten sylinvaltaus

Seurustelua mummun kanssa

Veikka Valtteri

sunnuntaina 11. huhtikuuta 2010

Ihanat juhlat ohi! :)

Eipä taida tekstiä tulla vieläkään, mut kyllä mä juhlastakin joskus kirjoitan! Nyt lisään edes kuvia. Onneksi ne kertovat paljon!

Pappina Terhi Törmä, kummeina Janne ja Kristi Kontola,Tanja Pekkanen ja Jenna Kallio

Pappa ja mummu

Pappa ja mamma

Meidän perhe

Vilpertti ja Pötkylä (arvatkaa, kumpi on kumpi!)

Juhlakalu


Ulkoilemassa

lauantaina 10. huhtikuuta 2010

…ensiksi ilman tippaa. Huomaa komiat vaunut ja ylpeä äiti! :D

Ja sitten tutummilla vaunuilla tipan kanssa. Poika nukkui makoisasti molemmat noin 30min pätkät.

Huomenna on sitten ne kauan odotetut ristiäiset!

”Trendipelle”

perjantaina 9. huhtikuuta 2010

…kuten Tiia-hoitaja Veikkaa välillä kutsuu! :) Kiitos Krisselle sukista! Hiukan kiristävät pojan pulleita nilkkoja, mutta hyvin pysyvät jalassa ja hyvältä näyttävät!

Ristiäisvalmisteluja ja 5. kotiloma

perjantaina 9. huhtikuuta 2010

Eilinen päivä meni pääosin ristiäisvalmisteluissa. Aamulla kävin tilaamassa kukat. Sitten Terhi-pappi vieraili luonamme ja kävimme vierailun päätteeksi Veikan luona sairaalassa. Pitihän Terhin ja Veikankin päästä tutustumaan toisiinsa. Fysioterapeutti oli yrittänyt jumppauttaa Veikkaa aamupäivällä ja yritti iltapäivällä uudelleen, mutta jälleen ”väärään aikaan”. Kukas sitä nälkäisenä ja väsyneenä jaksaisi, uni siis voitti ja maitoja tuli tunnin päästä. Veikka saa syödä nyt 8x 30ml ja painon nousu on tasaantunut. Eilen oli stoomapussiin tullut tosi paljon eritettä ja mä tietenkin aloin pelkäämään takapakkia. Onneksi tilanne oli rauhottunut yöllä ja tämän päivän aikana itsekseen. Edelleen ollaan toiveikkaita ristiäisten onnistumisesta sunnuntaina! Illalla Tiina-mamma tuli käymään Veikan luona ja sitten jatkoimme ristiäisvalmisteluihin kotiimme, Soilin jo odottaessa meitä. Illan päätteeksi totesin, että juhlat voisi lähes jo alkaa, niin valmiilta kaikki tuntui. No, vähä vielä imurointia ja ehkä tarjottavaakin lisää, mutta niitä ei tarvitse itse tehdä. :)

Tänään oli sitten viidennen kotiloman vuoro. Kun pääsimme sairaalaan, Veikalla oli lähes tunnin mittainen jumppatuokio takana. Poika oli ollut virkeä ja energiaa oli riittänyt, tosin heti jumpan jälkeen väsy yllätti. Vielä kalkki suoneen ja sitten kotimatkalle. Kotiloma meni jälleen mukavasti. Juttelua, naurua, maitoherkkua ja pitkät päiväunet omassa sängyssä. Viiden jälkeen suuntasimme sairaalaan ja jätimme Veikan Pirkko-omahoitajan hoiviin. Siellä oli tänä iltana ohjelmassa kylpyä ja broviacin juuren puhdistusta. Me lähdettiin kaupan kautta kotiin.

Iski ja Veikka

perjantaina 9. huhtikuuta 2010